Τα γκουρμέ πιάτα αν ρωτήσεις οποιονδήποτε σεφ δημιουργούνται χάρη στη χρήση πρώτων υλών που είναι της εποχής. Τα εποχιακά λαχανικά και φρούτα έχουν πάντα καλύτερη γεύση και φυσικά τιμή. Η κολοκύθα είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό που είναι ιδανικό και για γλυκές αλλά και για αλμυρές συνταγές.
Μπορεί η σούπα κολοκύθας και η γλυκιά κολοκυθόπιτα να είναι οι πιο γνωστές όμως είναι και οι πιο συνηθισμένες συνταγές. Η κολοκύθα είναι ιδανική για να δημιουργήσεις κρεμώδης σάλτες για μια χειμερινή μακαρονάδα που θα μείνει αξέχαστη.
Χρειάζεσαι λίγα υλικά και το πιάτο βασίζεται στο πικάντικο που έχει το πεκορίνο αλλά και τη σπιρτάδα του πράσου που επίσης είναι της εποχής.
Μάλιστα ο σεφ Ανδρέας Λαγός εξηγεί ότι το πράσο το ατμίζεις και δεν το τσιγαρίζεις για να βγάλει όλα του τα αρώματα!
Υλικά για 4 άτομα
150 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
300 γρ. ζυμαρικά
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
Για την κρέμα κολοκύθας
300 γρ. κολοκύθα
1 πράσο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο νερό
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
φύλλα βασιλικού