Ήρθε και εκείνη η εποχή που θα μυρίσουν τα σπίτια τσουρέκια για όσες και όσους αποφασίσουν να φτιάξουν σπιτικό τσουρέκι αυτό το Πάσχα. Ο Πάνος Παπαδάκης σού κάνει τα δύσκολα εύκολα με μια επαγγελματική συνταγή για πολύ αφράτα τσουρέκια με ίνες χωρίς μίξερ και με προζύμι.
Οι οδηγίες του κατά τη εκτέλεση είναι πολύ αναλυτικές ώστε να πετύχει απόλυτα η συνταγή.
Υλικά για 3 τσουρέκια
Για το προζύμι
100 γρ αλεύρι για τσουρέκι
50 γρ νωπή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
150 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη ζύμη
680 γρ αλεύρι για τσουρέκι
280 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
2 μεσαία αυγά
130 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κτγ αλάτι
2 γρ μαστίχα
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κακουλέ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανιλίνη
Για το άλειμμα
1 αυγό
Σουσάμι