Θέλετε την κλασική, αρωματική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια που μυρίζουν βούτυρο, μαστίχα και πορτοκάλι; Ο Πάνος Παπαδάκης τα έφτιαξε με μίξερ και μας πήρε η μυρωδιά του Πάσχα!
Παραδοσιακά οι νοικοκυρές φτιάχνουν τα πασχαλινά κουλούρια τους τη Μεγάλη Πέμπτη ώστε να είναι έτοιμα για την Ανάσταση.
«Τσιμπήστε» λοιπόν αυτή τη συνταγή από τώρα για να προετοιμαστείτε!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αυγά
80 γρ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/4 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
1/4 κ.γ. μαχλέπι
1/6 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
Για το άλειμμα
1 μέτριο αυγό
Η εκτέλεση είναι εύκολη. Όπως θα δείτε δουλεύετε την άχνη με το βούτυρο και τα αρωματικά ώστε να αφρατέψουν ενώ στον χυμό πορτοκαλιού βάζετε τη σόδα να αφρίσει και τη ρίχνετε στο μίγμα.
Το αλεύρι το ρίχνετε στον κάδο του μίξερ κουταλιά κουταλιά μέχρι η ζύμη να γίνει βελούδινη.
Μην τη χτυπήσετε πάρα πολύ γιατί θα γίνουν σκληρά τα κουλουράκια.