Μην πετάξεις το βαζάκι από τη μαρμελάδα που τελείωσε ή μην το πλύνεις αν σκοπεύεις να το κρατήσεις πριν κάνεις το παρακάτω κόλπο για μια νόστιμη σως για τη σαλάτα σου.
Τα υπολείμματα της μαρμελάδας είναι ιδανικά για δώσουν μια πιο γλυκιά γεύση σε μια σως, μην σου πω να βάλεις και μια έξτρα κουταλιά μαρμελάδας.
Μέσα στο βαζάκι σου ρίξε μία δόση ελαιόλαδο, λίγο μηλόξυδο, λίγο μέλι (ή όπως είπαμε λίγη μαρμελάδα), αλατάκι, πιπεράκι και κούνα καλά το μίγμα σαν να κάνεις φραπέ.
Περίχυσε τη σως πάνω από μια πράσινη σαλάτα και ιδού! Έφτιαξες το πιο νόστιμο γλυκόξινο dressing!