Πώς να φτιάξεις Αρμενοβίλ (η εύκολη εκδοχή)

21.04.2025
Πώς να φτιάξεις Αρμενοβίλ (η εύκολη εκδοχή)
Το σεμιφρέντο της Θεσσαλονίκης που εντυπωσιάζει

Το Armenonville ή Αρμενοβίλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σεμιφρέντο γλυκό με πλούσια υλικά και αίγλη από τα παλιά ζαχαροπλαστεία.

Ο Ανδρέας Λαγός έδειξε μια πιο εύκολη εκδοχή που δεν χρειάζεται να καραμελώσεις αμύγδαλα για το σερβίρισμά του.

Υλικά

300γρ. παστέλι αμυγδάλου
1/4 κ.γ. αλάτι
3 κούπες κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη σε σαντιγί
400γρ. ζαχαρούχο γάλα
140γρ. σοκολάτα
150γρ. μπεζέδες
50γρ. γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Για τη γκανάζ σοκολάτας:

120γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το σερβίρισμα:

μπεζέδες, σε κομμάτια
παστέλι αμυγδάλου, ψιλοκομμένο
σοκολάτα, ψιλοκομμένη



Τελευταία τροποποίηση στις 21.04.2025 - 18:24