Το Armenonville ή Αρμενοβίλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σεμιφρέντο γλυκό με πλούσια υλικά και αίγλη από τα παλιά ζαχαροπλαστεία.
Ο Ανδρέας Λαγός έδειξε μια πιο εύκολη εκδοχή που δεν χρειάζεται να καραμελώσεις αμύγδαλα για το σερβίρισμά του.
Υλικά
300γρ. παστέλι αμυγδάλου
1/4 κ.γ. αλάτι
3 κούπες κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη σε σαντιγί
400γρ. ζαχαρούχο γάλα
140γρ. σοκολάτα
150γρ. μπεζέδες
50γρ. γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
Για τη γκανάζ σοκολάτας:
120γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το σερβίρισμα:
μπεζέδες, σε κομμάτια
παστέλι αμυγδάλου, ψιλοκομμένο
σοκολάτα, ψιλοκομμένη