Τα πιο αφράτα πιτσόψωμα για όλες τις ώρες!

28.04.2025
Τα πιο αφράτα πιτσόψωμα για όλες τις ώρες!

Η ζύμη για πίτσα είναι μια ζύμη πασπαρτού για να ικανοποιήσεις με homemade comfort food εσένα, τους φίλους ή την οικογένεια. Μάλιστα είναι ιδανική λύση για παιδιά η παρακάτω συνταγή που σου δείχνει πώς να κάνεις το ζυμάρι ψωμάκια με μια κίνηση των δαχτύλων σου! Τα υλικά είναι λίγα και εύκολα.

Τι θα χρειαστείς:


500 γρ αλεύρι γ.ο.χ. (3 ¼ κούπες)

300 γρ νερό (1 ¼ κούπα)

8 γρ ξηρή μαγιά (2 κ.γ.)

½ κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για την πίτσα

Σάλτσα πίτσας

Μείγμα τυριών

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε εύπλαστη ζύμη.

Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί.

Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη στο μέγεθος ταψιού κουζίνας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να τριπλασιαστεί.

Με λαδωμένα χέρια, σχηματίζουμε τη ζύμη. Αλείφουμε με σάλτσα πίτσας, προσθέτουμε τα τυριά και τις πιπεριές.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200°C.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.04.2025 - 11:22