Αυτή η μπουγάτσα είναι «πειραγμένη» μόνο στο σερβίρισμα για να εντυπωσιάσεις!

29.01.2025
Αυτή η μπουγάτσα είναι «πειραγμένη» μόνο στο σερβίρισμα για να εντυπωσιάσεις!
Έχει ένα μυστικό συστατικό για περισσότερο άρωμα

Και ποιος δεν αγαπά μια μερίδα ζεστή, γλυκιά μπουγάτσα για να ξεκινήσει τη μέρα του; Τι γίνεται όμως αν θέλεις να φτιάξεις μπουγάτσα για ένα επίσημο γεύμα; Ο σεφ Ανδρέας Λαγός την αποδόμησε και το αποτέλεσμα δεν θα το πιστεύεις. Μάλιστα προτείνει να βάλεις μερικές σταγόνες μαστιχέλαιο που κάνει τη διαφορά στη γεύση και αναβαθμίζει το γλυκό σου. Εάν δεν βρεις, λίγη σκόνη μαστίχας κάνει την ίδια δουλειά.

Αυτή η μπουγάτσα στο ποτήρι θα αφήσει τους καλεσμένους σου άφωνους!

Υλικά για 6 άτομα

6 φύλλα κρούστας
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.σ. βούτυρο

Για την κρέμα

4 κούπες γάλα πλήρες
2 αβγά
4 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.σ ζάχαρη λευκή
6 σταγόνες μαστιχέλαιο Χίου

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Η εκτέλεση είναι απλή και η δόμηση γίνεται απευθείας στο ποτήρι. Αρχικά θα ψήσεις τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες και κατόπιν θα φτιάξεις την κρέμα. Δες το βίντεο με την παρασκευή αυτού του γλυκού:

Τελευταία τροποποίηση στις 29.01.2025 - 09:25