Η Ελένη Χατζίδου είναι γνωστό ότι εξερευνά πολύ τις συνταγές για γλυκά που δίνει στην κόρη της καθώς και η ίδια προσέχει τη διατροφή της. Στο Insta της μας έδωσε την τέλεια ιδέα για σπιτική πραλίνα χωρίς καθόλου ζάχαρη.
Η ίδια βάζει μόνο μια κουταλιά μέλι που μπορείς να παραλείψεις.
Αντί για ζάχαρη, χρησιμοποιεί χουρμάδες που έχουν φυσική γλύκα και λειτουργούν ως υποκατάστατο και σε άλλα γλυκά.
Εκτός από χουρμάδες θα χρειαστείτε ψημένα και ανάλατα φουντούκια, λίγο κακάο και γάλα αγελαδινό ή αμυγδάλου.
Όπως θα δείτε μουλιάζει τους χουρμάδες σε βραστό νερό, τους πολτοποιεί και προσθέτει αλεσμένα τα φουντούκια, το κακάο και το γάλα. Όλα αυτά τα περνάει στο μούλτι μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός.
Αν θέλετε την πραλίνα ακόμα πιο γλυκιά βάλτε και λίγο μέλι.