Η συνταγή για σπιτικό χοιρινό γύρο και κυπριακές πίτες που τρέλανε την Ελένη Μενεγάκη

26.01.2025
Η συνταγή για σπιτικό χοιρινό γύρο και κυπριακές πίτες που τρέλανε την Ελένη Μενεγάκη
Θα σου τρέξουν τα σάλια!

Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό, τα σουβλατζίδικα είναι περισσότερα και από τα περίπτερα αλλά τι θα έλεγες για αλλαγή να φτιάξεις το δικό σου σουβλάκι με χειροποίητη πίτα;

Σου βρήκαμε τη συνταγή που τρέλανε την Ελένη Μενεγάκη όταν την έφτιαξε ο Γιώργος Τσούλης στο πλατό της και δεν μπορούσε να αντισταθεί.

Η πίτα που φτιάχνει ο σεφ είναι κυπριακή, αφράτη και ιδανική για να την ανοίξεις και να τη γεμίσεις με γύρο αλλά και γαρνιτούρα.

Μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις μόνο τον γύρο και να πάρεις έτοιμες πίτες. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό!

Υλικά

Για τις πίτες

  • 9 γρ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 230 ml νερό χλιαρό
  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τον γύρο

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. αστεροειδή γλυκάνισο τριμμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 50 ml σος σόγιας
  • ½ κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

200 γρ. τζατζίκι
2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Μουστάρδα
Πατάτες τηγανιτές
Μαϊνταντό, ψιλοκομμένο



Τελευταία τροποποίηση στις 25.01.2025 - 23:20