SEX

Τελικά το sex στο νερό είναι ασφαλές;

20.06.2024
Τελικά το sex στο νερό είναι ασφαλές;
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
4 λόγοι που θα σε κάνουν να το σκεφτείς διπλά πριν το κάνεις!

Η ιδέα του σεξ στο νερό μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά ρομαντική και ελκυστική, είτε πρόκειται για μια πισίνα, τη θάλασσα ή ακόμη και τη μπανιέρα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο τέλεια και ονειρικά! Υπάρχουν σημαντικά θέματα ασφάλειας και υγιεινής που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν αποφασίσεις να κάνεις σεξ στο νερό.

Το νερό της θάλασσας περιέχει βακτήρια, τα οποία είναι πολύ πιθανό να εισέλθουν στον κόλπο δημιουργώντας λοιμώξεις, ενώ το νερό της πισίνας μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Με το χέρι στη καρδιά δε σου συνιστούμε το σεξ στο νερό και παρακάτω σου έχω 4 λόγους για να σου αιτιολογήσω την συγκεκριμένη γνώμη.

Κίνδυνος λοιμώξεων

Το νερό, ειδικά σε δημόσιες πισίνες ή στη θάλασσα, μπορεί να περιέχει βακτήρια και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και του κόλπου. Το νερό μπορεί να αλλάξει το φυσικό pH του κόλπου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορούν να αναπτυχθούν ευκολότερα.

{https://www.tiktok.com/@yoxlyhealth/video/7241545323942907163?q=sex%20at%20water&t=1718825882431}

Μειωμένη λίπανση

Το νερό μπορεί να μειώσει τη φυσική λίπανση του κόλπου, κάνοντας το σεξ λιγότερο άνετο και αυξάνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού ή τραυματισμού. Ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε λιπαντικό, τα περισσότερα λιπαντικά δεν είναι σχεδιασμένα για χρήση στο νερό και μπορεί να ξεπλυθούν γρήγορα με την επαφή.

3. Κίνδυνος για το προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά είναι μια από τις πιο σημαντικές μεθόδους πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Στο νερό, ωστόσο, η χρήση προφυλακτικού μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική. Το χλώριο στις πισίνες ή το αλμυρό νερό της θάλασσας μπορεί να επηρεάσουν την ακεραιότητα του προφυλακτικού, καθιστώντας το πιο πιθανό να σπάσει ή να γλιστρήσει.

{https://www.instagram.com/p/CvcoVOnIbIp/?img_index=1}

4. Κίνδυνος Ατυχημάτων

Το σεξ στο νερό μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί, ειδικά σε ολισθηρές επιφάνειες, όπως σε μια πισίνα ή μπανιέρα. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τραυματισμούς, όπως γλιστρήματα ή πτώσεις. Επιπλέον, η έλλειψη σταθερότητας μπορεί να κάνει το σεξ λιγότερο ευχάριστο και πιο επικίνδυνο.

{https://www.youtube.com/watch?v=xgokR6c45ro}

Τελευταία τροποποίηση στις 19.06.2024 - 22:46