Tips για να απολαύσεις έναν δροσερό ύπνο χωρίς air condition

30.06.2024
Tips για να απολαύσεις έναν δροσερό ύπνο χωρίς air condition
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Και όμως! Μπορείς να απολάυσεις ένα δροσερό ύπνο και χωρίς air condition.

Τα βράδια στο σπίτι μπορούν να γίνουν ανυπόφορα χωρίς κλιματιστικό, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να κοιμηθείτε άνετα χωρίς να ιδρώσετε ή να στριφογυρίζετε στο κρεβάτι; Σύμφωνα με τον Matthew Ebben, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Νευρολογίας και Νευροεπιστήμης του Κέντρου για τον Ύπνο στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν λύσεις.

Δροσερό ντουζ πριν τον ύπνο

Είτε έχετε air conditioning είτε όχι, είναι σημαντικό να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας πριν κοιμηθείτε. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι με ένα δροσερό ντους.

Ήπια γυμναστική

Λίγη σωματική άσκηση πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου. Ο Dr. Ebben προτείνει ήπιες ασκήσεις όπως πιλάτες ή γιόγκα, που δεν αυξάνουν υπερβολικά τη θερμοκρασία του σώματος.

Ανεμιστήρας

Αν δεν έχετε κλιματιστικό, ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος. Εκτός από την παροχή δροσιάς, ο λευκός ήχος που παράγει βοηθά στην κάλυψη των εξωτερικών θορύβων, διευκολύνοντας τον ύπνο.

Παγοκύστες

Τοποθετήστε παγοκύστες στα παλμικά σημεία, όπως οι καρποί, ο αυχένας, οι αστράγαλοι και πίσω από τα γόνατα. Αυτό βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος.

Επιλέξτε κατάλληλα σεντόνια

Αποφύγετε τα σατέν, μεταξωτά και πολυεστερικά σεντόνια. Προτιμήστε βαμβακερά σεντόνια, κατασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι, που διατηρούν τη δροσιά για περισσότερη ώρα.

Κοιμηθείτε στο πιο δροσερό δωμάτιο

Αν δεν έχετε αυτή την επιλογή, κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μειώσετε την ποσότητα θερμότητας που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Ενυδάτωση

Το καλοκαίρι, ο οργανισμός αφυδατώνεται εύκολα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Είναι σημαντικό να πίνετε περισσότερα υγρά από συνήθως. Πίνετε πολύ νερό και φυσικούς χυμούς, και καταναλώνετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας ακόμα και χωρίς κλιματιστικό, απολαμβάνοντας έναν δροσερό και άνετο ύπνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.06.2024 - 01:57