Εξώδικο στη Μαρίνα Σάττι από γνωστό συνθέτη

01.07.2024
Εξώδικο στη Μαρίνα Σάττι από γνωστό συνθέτη
Το εξώδικο στη Μαρίνα Σάττι και η σύγκριση των δύο τραγουδιών.

Περιπέτειες για τη Μαρίνα Σάττι και τη δισκογραφική της εταιρεία αφού λίγο καιρό μετά τη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της P.O.P γνωστός συνθέτης απέστειλε εξώδικο διεκδικώντας την «πατρότητα» ενός από τα τραγούδια του εν λόγω άλμπουμ.

Και όχι όποιο κι όποιο. Το «Αχ Θάλασσα» που είναι και το τραγούδι που η Μαρίνα έχει αφιερώσει στον πατέρα της που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή λίγο πριν την Eurovision.

Ο λόγος για τον συνθέτη Μιλτιάδη Κασσάρα ο οποίος ισχυρίζεται πως η μουσική του τραγουδιού είναι δικής του σύνθεσης, και προχώρησε στην αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας προς την τραγουδίστρια και τη δισκογραφική της εταιρεία, ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας.

Στο εξώδικο του συνθέτη που εστάλη στην τραγουδίστρια και στη δισκογραφική της εταιρεία αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Στην πραγματικότητα, όμως, η σύνθεση δεν είναι δημιούργημα ούτε της Μαρίνας Σάττι, ούτε της Λένας Κιτσοπούλου, ούτε κανενός άλλου. Η μουσική και οι στίχοι του παραπάνω τραγουδιού είναι ολοφάνερα απομίμηση δικής μου σύνθεσης»

Στο θέμα αναφέρθηκε αναλυτικά και ο δικηγόρος του συνθέτη, Γιάννης Νισύριος μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού, «Ακόμα δεν είδες τίποτα»:

«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι το κυρίως θέμα του τραγουδιού, δηλαδή το “Αχ θάλασσα”, που είναι ομότιτλα τα δύο τραγούδια, οι τέσσερις νότες που το αποτελούν είναι πανομοιότυπες και στον χρόνο, και στον ήχο, και σε όλα τα χαρακτηριστικά. Υπάρχει και ένα μέρος από συγχορδίες που είναι πανομοιότυπες, με το κομμάτι του συνθέτη Μιλτιάδη Κασσάρα», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του συνθέτη και συνέχισε:

«Ο πελάτης μου θέλει να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και ελπίζουμε να μη φτάσουμε στα άκρα. Ο κ. Κασσάρας είναι συνθέτης μεγάλου βεληνεκούς, γιος του Σαράντη Κασσάρα, του πιανίστα του Μίκη Θεοδωράκη. Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε τα πράγματα»

Τελευταία τροποποίηση στις 01.07.2024 - 14:43