Πριγκίπισσα Ευγενία: Δείχνει το σημάδι της και συγκινεί

Πριγκίπισσα Ευγενία: Δείχνει το σημάδι της και συγκινεί
Το επώδυνο χειρουργείο και η δύσκολη ανάρρωση.

Στα 34 της χρόνια πια η πριγκίπισσα Ευγενία, κόρη του αδερφού του Καρόλου, πρίγκιπα Ανδρέα και της Σάρας Φέργκιουσαν έχει περάσει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της ως παιδί και δεν διστάζει να μιλήσει για αυτό.

Βλέπετε στα 12 της χρόνια η πριγκίπισσα υπεβλήθη σε ένα 8ωρο χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα σκολίωσης που είχε. Έμεινε 3 μέρες στην εντατική και κάποιες εβδομάδες σε αναπηρικό καροτσάκι αλλά το ξεπέρασε και πλέον το μόνο που έχει μείνει για να θυμίζει ότι πέρασε είναι η ουλή στο πάνω μέρος της σπονδυλικής της στήλης.

Ένα σημάδι που δεν κρύβει, επέλεξε μάλιστα να το δείξει πανηγυρικά την ημέρα του γάμου της φορώντας ένα νυφικό με ανοιχτή πλάτη καθώς θέλει να δίνει δύναμη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και ελπίδα ότι μπορούν να γίνουν καλά.

«Πιστεύω ότι οι ουλές λένε μια ιστορία για το παρελθόν και το μέλλον σου, και είναι ένας τρόπος να απαλλαγείς από ένα ταμπού» είχε πει για την επιλογή της να φορέσει νυφικό που αποκάλυπτε το σημάδι της και συνέχιζε: «Για μένα, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με ανθρώπους που περνούν παρόμοιες καταστάσεις με σκολίωση. Ή να έχουν μια δική τους ουλή που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν».

PRINCESS_EUGENIA_SCAR_1_62c5e.jpg

Πέρυσι είχε δημοσιεύσει τις ακτινογραφίες μετά την επέμβασή της δείχνοντας τις βίδες που τοποθετήθηκαν στη σπονδυλική της στήλη, πριν δύο μέρες δημοσίευσε φωτογραφίες από το γάμο της με την πλάτη του νυφικού της και το εμφανέστατο σημάδι σε κοινή θέα γράφοντας:
«Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σκολίωση. Ήθελα απλώς να μοιραστώ την ουλή μου και να ενθαρρύνω όποιον έχει περάσει κάτι παρόμοιο να μοιραστεί τη δική του μαζί μου.
Ας είμαστε περήφανοι για τα σημάδια μας! Θα ήθελα πολύ να αναδημοσιεύσω οποιαδήποτε από τις εικόνες σας στις ιστορίες μου, γι' αυτό κάντε με tag και θα τις μοιραστώ.

Σε όλους εσάς που μόλις λάβατε τη διάγνωση, σε όσους φορούν σιδεράκια, σε όσους αναρρώνουν από μια εγχείρηση και σε όσους ζουν με μια ουλή για χρόνια - Οι σκέψεις μου είναι μαζί σας την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σκολίωση. Ευχαριστώ τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους φυσιοθεραπευτές και τους ερευνητές »

Τελευταία τροποποίηση στις 28.06.2024 - 18:34