Paris Hilton: Συγκλονίζει για την κακοποίηση που υπέστη στα 16 της μέσα σε οικοτροφείο

28.06.2024
Paris Hilton: Συγκλονίζει για την κακοποίηση που υπέστη στα 16 της μέσα σε οικοτροφείο
Μία συγκλονιστική ομιλία στο Κογκρέσο έδωσε η Πάρις Χίλτον την Τετάρτη 26/6.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, η Πάρις Χίλτον συγκλόνισε με την ομιλία της στο Κογκρέσο. Η διάσημη κληρονόμος αναφέρθηκε στην κακοποίηση που υπέστη ως έφηβη, όταν βρισκόταν σε οικοτροφείο. Περιέγραψε σεξουαλική, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από τους εργαζόμενους στις δομές.

Η 43χρονη Πάρις έχει ήδη μιλήσει για το πώς απήχθη με τη συγκατάθεση των γονιών της, για να μεταφερθεί σε μία από τις δομές εξαιτίας της προβληματικής συμπεριφοράς της.

«Όταν ήμουν 16 χρόνων με άρπαξαν από το κρεβάτι μου στη μέση της νύχτας και με μετέφεραν σε μία από τις τέσσερις δομές που θα έμενα», ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας ότι οι γονείς της «παραπλανήθηκαν» από το καλό μάρκετινγκ του Provo Canyon.

Με φανερή συγκίνηση, περιέγραψε την εμπειρία της στο ίδρυμα ως «απομονωτική και τραυματική», εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να ειδοποιήσει τους γονείς της καθώς οι τηλεφωνικές κλήσεις παρακολουθούνταν.

{https://www.instagram.com/p/C19CLO0O0Z6/?utm_source=ig_embed}

«Είναι πραγματικά δύσκολο να τα πεις όλα αυτά στον έξω κόσμο. Πολλά από αυτά τα παιδιά δεν γίνονται πιστευτά επειδή οι εργαζόμενοι των δομών επικοινωνούν με τους γονείς υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά λένε ψέματα επειδή θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους».

Μιλώντας στην επιτροπή «House Ways and Means» που εξετάζει την ενίσχυση της προστασίας της παιδικής πρόνοιας, δήλωσε ότι θα είναι η φωνή των παιδιών που οι φωνές τους δεν ακούγονται και ότι δεν θα σταματήσει μέχρι η νεολαία της Αμερικής να είναι ασφαλής. Ζήτησε από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για την προστασία τους και να εγκρίνουν τον νόμο Stop Institutional Child Abuse, ο οποίος αποσκοπεί στην ενίσχυση της εποπτείας των προγραμμάτων για νέους σε δομές. Υποστηρίζει επίσης την ανανέωση του Τίτλου IV-B του νόμου περί κοινωνικής ασφάλισης και είναι συνήγορος στη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων» για τα παιδιά σε ιδρύματα.

{https://www.instagram.com/reel/C8varG0uTXF/?utm_source=ig_embed}

Στις ακροάσεις, η Πάρις Χίλτον είπε ότι «τα συγκεκριμένα προγράμματα υποσχέθηκαν θεραπεία, ανάπτυξη και υποστήριξη, αλλά αντίθετα, δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω, να κινηθώ ελεύθερα ή ακόμα και να κοιτάξω έξω από το παράθυρο για δύο χρόνια», προσθέτοντας ότι οι γονείς της είχαν «εξαπατηθεί πλήρως» σχετικά με τη θεραπευτική αγωγή που λάμβανε.

Το 2020, η Πάρις Χίλτον εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως επιζώσα σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής κακοποίησης, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες. Αργότερα, μοιράστηκε δημόσια τις λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη στο οικοτροφείο «Provo Canyon» ως έφηβη.

«Πολύ αργά το βράδυ, θα ήταν γύρω στις 3 ή 4 το πρωί, πήραν εμένα μαζί με άλλα κορίτσια σε ένα δωμάτιο και μας έκαναν "ιατρικές" εξετάσεις. Δεν υπήρχε καν γιατρός όμως. Υπήρχαν δύο διαφορετικά μέλη του προσωπικού, οι οποίοι μας έβαζαν να ξαπλώσουμε στο τραπέζι και έβαζαν τα δάχτυλά τους μέσα μας. Δεν ξέρω τι έκαναν, αλλά σίγουρα δεν ήταν γιατροί και ήταν πραγματικά τρομακτικό», είχε αποκαλύψει.

{https://www.instagram.com/reel/C8u0TFVOKjB/?utm_source=ig_embed}

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως μετά από στερήσεις ύπνου και βαριά φαρμακευτική αγωγή, δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε. «Αναγκαζόμουν να ξαπλώσω σε ένα τραπέζι, να ανοίγω τα πόδια μου και να υποβάλλομαι σε "γυναικολογική εξέταση"», συνέχισε. «Έκλαιγα, καθώς με κρατούσαν και μου έλεγαν "Όχι! Σκάσε. Κάνε ησυχία. Σταμάτα να αντιστέκεσαι, αλλιώς θα πας στην απομόνωση"».

Η εμπειρία αυτή δεν ήταν μοναδική μόνο για εκείνη αλλά και για άλλους επιζώντες, είχε αναφέρει. «Με βίασαν και κλαίω καθώς το γράφω, γιατί κανένας, ειδικά ένα παιδί, δεν πρέπει να κακοποιείται σεξουαλικά. Μου έκλεψαν τα παιδικά μου χρόνια και με σκοτώνει που αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σε άλλα αθώα παιδιά».

Μιλώντας στο Κογκρέσο, διερωτήθηκε «Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε την κατάσταση των νέων που τοποθετούνται σε κρατικές δομές και δεν έχουν ανθρώπους να τους επισκέπτονται τακτικά; Τι είναι πιο σημαντικό; Η προστασία του κέρδους ή οι ζωές αυτών των νέων; Ως μητέρα, αυτές οι ιστορίες μου ραγίζουν την καρδιά».

paris 1 86b23

Κλείνοντας την ομιλία της, απευθύνθηκε στα παιδιά σε ιδρύματα πρόνοιας: «Αν είστε παιδί σε ίδρυμα της πρόνοιας, να γνωρίζετε ότι: Σας βλέπω, σας νιώθω και είμαι εδώ για εσάς».

Τελευταία τροποποίηση στις 28.06.2024 - 19:53