Ξέχνα τα περίτεχνα κόλπα, τα νερά που πρέπει να στροβιλιστούν για να ρίξεις το αυγό και όλους τους τρόπους για να φτιάξεις αυγό ποσέ και τελικά να μη γίνει.
Αυτό το κόλπο είναι άχαστο, είναι πρακτικό και εγγυημένο το αποτέλεσμά του.
Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια κουτάλα της σούπας και κατσαρόλα όπου βράζεις λίγο νερό που δεν ξεπερνά το ύψος της κουτάλας.
Αλείφεις με λίγο λαδάκι την κουτάλα, σπας προσεκτικά το αυγό μέσα. Μετά βάζεις την κουτάλα στην κατσαρόλα και σκεπάζεις.
Σε δύο λεπτά το αυγό είναι έτοιμο και μάλιστα σερβίρεται εύκολα χωρίς να σπάσει!