Η διαδικασία του να κόβεις λαχανικά, φρούτα ή οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο είναι καλό να γίνεται σε ξύλο κοπής που μετά πρέπει να πλένεται προσεκτικά και σχολαστικά ειδικά αν πρόκειται για κρέας ή πουλερικά.
Όπως επειδή δεν είναι σταθερό αν δεν φροντίσεις να γίνει κινδυνεύεις από ατυχήματα με τα μαχαίρια που σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να συμβούν όταν η λύση είναι απλή και πολύ πρακτική.
Δεν έχεις παρά να βάλεις κάτω από το ξύλο κοπής σου ένα βρεγμένο πανί όπως το βέτεξ της κουζίνας, μια βρεγμένη πετσέτα ή ακόμα και ένα βρεγμένο κομμάτι χαρτί κουζίνας αν δεν υπάρχει τίποτα από τα προηγούμενα.
Έτσι δημιουργείς τριβή που συγκρατεί το ξύλο κοπής από το να φύγει από τη θέση του και να κόψεις το χέρι σου αντί για το... αγγουράκι!