Το μέλι ζαχάρωσε. Αν πιστεύεις ότι μετά από αυτό η θέση του είναι στα σκουπίδια κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Το μέλι -αντίθετα από αυτό που ίσως πιστεύεις- δεν σημαίνει ότι χάλασε επειδή ζαχάρωσε. Το ζαχάρωμα είναι μια φυσική διαδικασία που γίνεται όταν το μέλι βρεθεί σε συνθήκες υγρασίας.
Για να το επαναφέρεις σε ρευστή κατάσταση είναι πάρα πολύ απλό και γρήγορο.
Χρειάζεσαι ένα κατσαρολάκι που να χωράει άνετα το βάζο σου μέσα και νερό που θα φτάνει περίπου μέχρι τη μέση του βάζου. Βάλε το βάζο σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά και άσε να πάρει βράση το νερό. Μόλις δεις ότι το μέλι αρχίζει να υγροποιείται πάλι, σβήσε τη φωτιά και άφησε το βάζο μέσα. Όταν κρυώσει, είναι έτοιμο να το αποθηκεύσεις σε ξηρό και δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο).