Έχει τύχει πολλές φορές να ακούσω στη λαϊκή τις νοικοκυρές να ρωτάνε τους μανάβηδες για το πώς θα διατηρήσουν τον μαϊντανό τους φρέσκο για περισσότερο διάστημα στο ψυγείο τους.
Η κλασική λύση που δίνουν οι στήλες μαγειρικής είναι να τον ψιλοκόψετε και να τον βάλετε σε παγοθήκες με ελαιόλαδο για να έχετε ανά πάσα ώρα μαϊντανό για το φαγητό.
Τι γίνεται όμως αν δεν τον θε΄λετε... κατεψυγμένο;
Αρχικά έχει μεγάλη σημασία να τον στεγνώσετε καλά πριν τον αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Κατόπιν τυλίξτε τον με εφημερίδα ή χαρτί κουζίνας και μετά σε σακουλάκι για να διατηρηθεί.
Βρήκαμε όμως και έναν άλλο ενδιαφέροντα τρόπο αν και πιάνει περισσότερο χώρο από τις παραδοσιακές λύσεις.
Κόψτε το κάτω μέρος των κοτσανιών του μαϊντανού για να ανανεωθεί και βάλτε τον ανάποδα σε ένα μεγάλο βάζο που βιδώνει. Στην εσωτερική πλευρά του καπακιού βάλτε ένα φλιτζανάκι με νερό τόσο που να χωράνε τα κοτσάνια.
Αναποδογυρίστε το βάζο να μπουν τα κοτσάνια στο φλιτζάνι και βιδώστε. Αποθηκεύετε στο ψυγείο το βάζο έτσι, ανάποδα και το νερό θα τον βοηθήσει να διατηρηθεί πολύ περισσότερο.