Τα 5 μυστικά για σωστά ψημένο και ζουμερό κρέας στα κάρβουνα

20.02.2025
Τα 5 μυστικά για σωστά ψημένο και ζουμερό κρέας στα κάρβουνα
Photo by Hitesh Dewasi on Unsplash
Το επιβάλλει η ημέρα

Τα 5 μυστικά του καλού και σωστού ψησίματος έδωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μιας και τα κάρβουνα έχουν την τιμητική τους την Τσικνοπέμπτη.

Ο σεφ εν μέσω κλαρίνου και χορού αποκάλυψε ότι το πιο δύσκολο κρέας στο ψήσιμο είναι η προβατίνα και το πιο εύκολο η πανσέτα.

Τι tips έδωσε για το σωστό ψήσιμο;

  • Αν ψήνετε κα΄ρβουνο, καλά ξυλοκάρβουνα
  • Το κρέας να βγει από το ψυγείο τουλάχιστον μία ω΄ρα πριν
  • Καλή ποιότητα κρέατος για σωστό αποτέλεσμα
  • Δεν βάζουμε ποτέ αλάτι παρά μόνο στο τελείωμα αλλά και τη ρίγανη στο τέλος γιατί καίγεται και πικρίζει
  • Δεν γυρνάμε πάρα πολύ το κρέας. Το αφήνουμε να σχαρώσει και το γυρνάμε 1-2 φορές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μαρινάρουμε μόνο για γεύση όχι για να μαλακώσει το κρέας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20.02.2025 - 13:20