Τα 5 μυστικά του καλού και σωστού ψησίματος έδωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μιας και τα κάρβουνα έχουν την τιμητική τους την Τσικνοπέμπτη.
Ο σεφ εν μέσω κλαρίνου και χορού αποκάλυψε ότι το πιο δύσκολο κρέας στο ψήσιμο είναι η προβατίνα και το πιο εύκολο η πανσέτα.
Τι tips έδωσε για το σωστό ψήσιμο;
- Αν ψήνετε κα΄ρβουνο, καλά ξυλοκάρβουνα
- Το κρέας να βγει από το ψυγείο τουλάχιστον μία ω΄ρα πριν
- Καλή ποιότητα κρέατος για σωστό αποτέλεσμα
- Δεν βάζουμε ποτέ αλάτι παρά μόνο στο τελείωμα αλλά και τη ρίγανη στο τέλος γιατί καίγεται και πικρίζει
- Δεν γυρνάμε πάρα πολύ το κρέας. Το αφήνουμε να σχαρώσει και το γυρνάμε 1-2 φορές.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, μαρινάρουμε μόνο για γεύση όχι για να μαλακώσει το κρέας.