Ιδέες για το πασχαλινό τραπέζι σου ρίχνουμε και σήμερα και αυτός ο κορμο΄ς είναι ό,τι πρέπει μετά την κρεατοφαγία για να καθαρίσει ο ουρανίσκος από τη γεύση του κρέατος.
Ο Πάνος Παπαδάκης έφτιαξε έναν άπαιχτο, ελαφρύ κορμό με κρέμα λεμόνι και απαλή σαντιγί για γαρνίρισμα που είναι ιδανικός για μετά το φαγητό.
Το διακόσμησε με σπόρους ροδιού αλλά μπορείς να βάλεις και ψιλοκομμένες φράουλες ή ακόμα και πολύ λεπτές φέτες λεμονιού.
Τι θα χρειαστείς:
Για το παντεσπάνι
- 50 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
- Ασπράδια από 2 μέτρια αυγά
- Κρόκοι από 2 μέτρια αυγά
- 1 μέτριο αυγό
- 40 γρ. ζάχαρη (για τα ασπράδια)
- 70 γρ. ζάχαρη (για τους κρόκους)
- 1 βανιλίνη
- Λίγο αλατι
Για την κρέμα
- 300 ml γάλα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 βανιλίνη
- 20 γρ. βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
1 κουτί Morfat Creamy φυτική σαντιγί (250 γρ.)
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Σπόροι Ροδιού