Saturday's Brunch! Πώς να φτιάξεις τις πιο λεπτές και νόστιμες κρέπες

04.01.2025
Saturday's Brunch! Πώς να φτιάξεις τις πιο λεπτές και νόστιμες κρέπες
Πηγή:pexels
Καλημέρα και ώρα για πρωινό!

Το Σάββατο το πρωί, όταν όλα είναι ήσυχα και έχεις τον χρόνο να απολαύσεις ένα αληθινά ξεχωριστό πρωινό, τι καλύτερο από μια νόστιμη, λεπτή κρέπα; Αν θέλεις να την απολαύσεις μόνη σου χωρίς να περιμένεις κανέναν, αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Εύκολη, γρήγορη και τόσο γευστική, που θα γίνει το αγαπημένο σου Saturday brunch!

Αυτές οι κρέπες είναι ιδανικές για να τις φτιάξεις χωρίς υπερβολές, χωρίς να καταλήξεις να γεμίζεις το πιάτο. Στην ουσία, είναι η τέλεια ποσότητα για μία μόνο μερίδα, αλλά με άπειρες δυνατότητες για γέμιση!

Υλικά για 3 Μικρές Κρέπες

  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  1. Ανακάτεμα των υλικών: Ξεκίνα χτυπώντας το αβγό σε ένα μικρό μπολ για περίπου ένα λεπτό μέχρι να αφρατέψει καλά. Μην ξεχάσεις να διατηρήσεις μια κουταλιά του χτυπημένου αυγού για μετά. Στη συνέχεια, ανακάτεψε το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μαζί σε ένα μικρό μπολ. Χτύπα τα όλα καλά μέχρι το μείγμα να είναι λεία και χωρίς σβώλους.

  2. Εναλλακτική χρήση μπλέντερ: Αν δεν θέλεις να ανακατεύεις στο χέρι, ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψέ τα για μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι, το μείγμα θα γίνει ακόμη πιο λείο και έτοιμο για το τηγάνι.

  3. Τηγάνισμα της κρέπας: Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και άλειψέ το με λίγο βούτυρο. Αν έχεις τηγάνι για κρέπες, χρησιμοποίησέ το, αλλά και ένα κανονικό τηγάνι θα κάνει την ίδια δουλειά.

  4. Απλώνοντας το μείγμα: Ρίξε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και αμέσως γύρισε το τηγάνι ώστε το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού και να γίνει λεπτό.

  5. Μαγείρεμα και ανάποδο τηγάνισμα: Μαγείρεψε την κρέπα για περίπου 45 δευτερόλεπτα μέχρι η κορυφή της να αρχίσει να δείχνει στεγνή. Όταν φτάσει σε αυτό το στάδιο, γύρισε την με προσοχή με μια σπάτουλα και άφησέ την να μαγειρευτεί για 15-20 δευτερόλεπτα ακόμη, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Γέμιση και απόλαυση!

Και τώρα, η καλύτερη στιγμή, η γέμιση! Είσαι ελεύθερη να επιλέξεις ό,τι αγαπάς, φρούτα του δάσους για κάτι φρέσκο και υγιεινό, σοκολάτα για γλυκιά απόλαυση ή ακόμα και ένα ελαφρύ πασπάλισμα ζάχαρης και ξύσμα λεμονιού για κάτι ελαφρύ και αρωματικό. Η επιλογή είναι δική σου!

Αυτές οι κρέπες δεν είναι απλώς εύκολες και γευστικές, αλλά είναι και η τέλεια λύση για ένα γρήγορο brunch ή ένα απολαυστικό πρωινό που θα φτιάξεις γρήγορα, χωρίς να έχεις πολλά-πολλά!

Τελευταία τροποποίηση στις 04.01.2025 - 02:23