Σεμνές και ταπεινές διακοπές

23.06.2010
Οι εποχές που οι Έλληνες celebrities «σάρωναν» Αιγαίο και Ιόνιο με πολυτελή σκάφη, τα περιοδικά δημοσίευαν φωτογραφίες τους από το Μπαλί και το Μαυρίκιο και τα δημοσιεύματα έγραφαν για το ατελείωτο shopping therapy σε Μιλάνο και Νέα Υόρκη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Οι εποχές που οι Έλληνες celebrities «σάρωναν» Αιγαίο και Ιόνιο με πολυτελή σκάφη, τα περιοδικά δημοσίευαν φωτογραφίες τους από το Μπαλί και το Μαυρίκιο και τα δημοσιεύματα έγραφαν για το ατελείωτο shopping therapy σε Μιλάνο και Νέα Υόρκη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει η Ελλάδα με τα σκληρά μέτρα έφερε περικοπές και στα κασέ των επωνύμων. Και αν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα για πολυτελείς διακοπές, σίγουρα δεν θέλουν να προκαλέσουν, γι’ αυτό θα επιλέξουν τα εξοχικά, τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και κάποια ελληνικά νησιά, που δεν έχουν άλλωστε τίποτα να ζηλέψουν από τα τουριστικά θέρετρα του εξωτερικού.

Καβάλα ναι, Ελούντα ίσως...
Για την οικογένεια της Δέσποινας Βανδή και του Ντέμη Νικολαΐδη είναι παράδοση να επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Ελούντα της Κρήτης. Δεν αποκλείεται λοιπόν και φέτος να ξεκλέψουν λίγες μέρες για να επισκεφτούν το αγαπημένο τους νησί. Κι αυτό γιατί η Δέσποινα έχει πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, καθώς σε λίγο καιρό κυκλοφορεί η νέα της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξει πού θα εμφανιστεί το χειμώνα. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη πέρυσι με τις εμφανίσεις της, που ακυρώθηκαν τελευταία στιγμή, και φυσικά δεν θέλει να επαναληφθεί το ίδιο και να μείνει για μία ακόμη σεζόν εκτός. Έτσι, οι σίγουρες διακοπές που έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής είναι σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, που είναι οι ιδιαίτερες πατρίδες της ίδιας και του Ντέμη αντίστοιχα. Μαζί τους φυσικά θα είναι τα δύο παιδιά τους, ο Γιώργος και η Μελίνα.

Με φόντο το αρχαίο θέατρο
Πριν από μερικά χρόνια είχαν προβληματιστεί αρκετά σχετικά με το πού θα έπρεπε να επιλέξουν την εξοχική τους κατοικία. Το βρήκαν πριν από λίγα χρόνια από σύμπτωση? Στην Καίτη Γαρμπή και στον Διονύση Σχοινά αρέσει πολύ το θέατρο και σε μία από τις επισκέψεις τους στην Αρχαία Επίδαυρο βρήκαν το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο αγόρασαν αμέσως. Πρόκειται για μια υπέροχη κατοικία με πανοραμική θέα. Το ζευγάρι επισκέπτεται συχνά το εξοχικό και φιλοξενεί τους θεατρόφιλους φίλους του, όπως η Δήμητρα Παπανδρέου. Για μία ακόμη χρονιά λοιπόν έχουν επιλέξει να περάσουν τις διακοπές τους εκεί.

Μακριά από τους παπαράτσι
Για την Ελένη Μενεγάκη ήταν μία από τις δυσκολότερες χρονιές στην προσωπική ζωή και την καριέρα της. Από τη μία το πολύκροτο διαζύγιο με τον Γιάννη Λάτσιο, από την άλλη η απώλεια της πρώτης θέσης στους πίνακες της AGB. Για πολλούς ευθύνεται και η υπερέκθεσή της στα περιοδικά το προηγούμενο καλοκαίρι, που οι παπαράτσι την ακολουθούσαν από νησί σε νησί καταγράφοντας καθημερινά όλες τις προσωπικές της στιγμές. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η Ελένη για φέτος έχει αποφασίσει να ηρεμήσει και να ανασυντάξει τις δυνάμεις της μακριά απ’ όλους και όλα.

Μάλλον λοιπόν δεν θα δούμε φωτογραφίες από τη Μύκονο ή την Άνδρο. Η σκέψη της παρουσιάστριας είναι να περάσει το καλοκαίρι με τη μητέρα της, κυρία Ζέτα, και τα τρία της παιδιά, Άγγελο, Λάουρα και Βαλέρια, στις δύο εξοχικές κατοικίες που διαθέτει σε Κάρυστο και Χαλκιδική. Ενδεχομένως η οικοδέσποινα του «Καφέ» να κάνει και ένα σύντομο ταξίδι στο εξωτερικό με τον αγαπημένο της αδερφό, Θοδωρή.

Οικογενειακά στη Χαλκίδα
Η αλήθεια είναι πως η οικογένεια Ευαγγελάτου δεν έχει προκαλέσει ποτέ με τις διακοπές της, καθώς έχει φροντίσει αυτές να γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Φέτος για ακόμη περισσότερους λόγους... Ο Νίκος Ευαγγελάτος έμεινε μεσούσης της σεζόν εκτός τηλεόρασης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η ένδειξη ότι την επόμενη σεζόν θα επιστρέψει στη μικρή οθόνη.

Επίσης, μέχρι στιγμής ούτε η Τατιάνα Στεφανίδου έχει υπογράψει με τον ΑΝΤ1, καθώς λέγεται πως υπάρχει διάσταση απόψεων. Έτσι, θέλουν να αποφύγουν την πολλή φασαρία και την πολυκοσμία, γι’ αυτό το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους θα το περάσει στο εξοχικό της Χαλκίδας με τα παιδιά του. Τις προηγούμενες χρονιές το ζευγάρι έφευγε μόνο του για λίγες ημέρες στο εξωτερικό, αλλά φέτος κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται! Από ό,τι φαίνεται θα χαρούν τις ελληνικές ομορφιές.

Με την Κάτια και το μωρό
Ούτε η οικογένεια Ρουβά έχει προγραμματίσει κάποια πολυτελή απόδραση. Μετά το τέλος των εμφανίσεών του στη Θεσσαλονίκη ο Σάκης θα πάρει την Κάτια και τη μικρή Αναστασία και θα πάνε στο πατρικό σπίτι του τραγουδιστή στην Κέρκυρα. Το ζευγάρι ίσως επισκεφθεί κάποιες πόλεις και νησιά της Ελλάδας τον Αύγουστο, αν και αυτό θα γίνει στο πλαίσιο κάποιων συναυλιών που συζητά να δώσει ο Σάκης αυτή την περίοδο. Κάθε χρόνο ο τραγουδιστής προσκαλείται μαζί με την Κάτια σε πολυτελείς κρουαζιέρες εύπορων φίλων του, όμως φέτος λέγεται ότι έχει αποφασίσει να απέχει.

Ψηφίζουν και φέτος Καλαμάτα!
Μπορεί να παντρεύτηκαν φέτος, αλλά ο μήνας του μέλιτος θα γίνει σ’ ένα μέρος που αγαπούν πολύ και οι δύο. Νίκος Καρβέλας και Αννίτα Πάνια ετοιμάζονται να κατέβουν τον Ιούλιο στη γενέτειρα της Αννίτας, την Καλαμάτα. Ένα μέρος που αγαπάει πολύ και ο μικρός τους γιος. Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ο συνθέτης και η παρουσιάστρια έχουν βρει το ιδανικό μέρος για να συνδυάσουν διακοπές και διασκέδαση. Συνήθως το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει πρωινό μπάνιο και στη συνέχεια ουζάκια με φιλικές τους συντροφιές σε κοντινά παραθαλάσσια μέρη. Πάντως, σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους τους, το καλοκαίρι αναμένεται και για τους δύο ήρεμο. Η Αννίτα έχει ήδη ανανεώσει για ένα χρόνο το συμβόλαιό της με το Alter, ενώ ο Νίκος έχει δεχθεί πρόταση από τον Alpha για παρουσίαση εκπομπής αλλά και για νέο συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία.

Στα εξοχικά του και στη Λάρισα
Παλιότερα οι διακοπές του Λάκη Λαζόπουλου είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού πότε για τις σκαφάτες διακοπές του με rich and famous παρέες και πότε για κάποιες αποδράσεις στο εξωτερικό. Και μπορεί ο «σύγχρονος Αριστοφάνης» να είναι το πιο ακριβοπληρωμένο πρόσωπο στην ελληνική τηλέοραση, η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί όμως τον έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Και πώς όχι άλλωστε, καθώς κάθε εβδομάδα λαμβάνει στην εκπομπή χιλιάδες γράμματα και e-mails προβληματισμένων τηλεθεατών του. Βέβαια, εκτός από όλα αυτά, ο Λάκης φέτος αντιμετώπισε και μια προσωπική περιπέτεια με το πρόβλημα υγείας που πέρασε η αγαπημένη του μητέρα. Φέτος, λοιπόν, σκοπεύει να ξεκουραστεί στη Λάρισα, όπου είναι το πατρικό του, αλλά και στη Σέριφο και την Πάρο, όπου διαθέτει εξοχικά. Από την άλλη, θα ασχοληθεί και με την καινούργια του θεατρική παράσταση αλλά και το βιβλίο που ετοιμάζει.

Στο πατρικό του άντρα της
Εδώ και πολλά χρόνια η Πέγκυ Ζήνα επισκέπτεται τη Ναύπακτο. Συγκεκριμένα, το γραφικό Ευπάλιο, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του συζύγου της, Γιώργου Λύρα. Το ίδιο θα κάνει και φέτος σε συνδυασμό και με κάποια άλλα μέρη, στα οποία θα κάνει συναυλίες. Γιώργος Λύρας και Πέγκυ Ζήνα λατρεύουν το γραφικό χωριό της Ναυπάκτου, γι’ αυτό και επέλεξαν να γίνει εκεί ο γάμος τους. Στο Ευπάλιο η τραγουδίστρια για να χαλαρώσει ασχολείται με τη φροντίδα του κήπου, ενώ πίνει τον καφέ ή το ούζο της παρέα με τον άντρα της και την πεθερά της στην πλατεία του χωριού.