Αν αγαπάς τις χειμωνιάτιες συνταγές τότε σίγουρα αγαπάς τα γιουβαρλάκια. Αν τα φτιάχνεις συνέχεια τότε σίγουρα χρειάζεσαι αυτό το... κάτι για να κάνει τη διαφορά στη συνηθισμένη συνταγή.
Το βρήκαμε στην πρόταση του σεφ Ανδρέα Λαγού που έφτιαξε γιουβαρλάκια με κατίκι Δομοκού. Ίσως φαντάζεσαι ότι το νόστιμο αυτό αλειφωτό τυρί μπήκε μέσα στον κιμά αλλά θα πέσεις έξω.
Ο σεφ σου δείχνει πώς να το ενσωματώσεις στο αυγολέμονο για να δώσει μια τελείως διαφορετική γεύση και υφή στο τελικό αποτέλεσμα
Υλικά για 6 άτομα
Για τα γιουβαρλάκια
- 500 γρ. κιμάς χοιρινός
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο τριμμένο
- 70 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1/4 κούπας φύλλα δυόσμου
- 1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός
- 1/4 κούπας φρέσκος άνηθος
- 1 αβγό
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το βράσιμο
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 4 φύλλα δάφνης
- 6 κόκκοι μπαχάρι
Για το αβγολέμονο
- 2 αβγά
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
Για το σερβίρισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά όπως άνιθος