Φτιάξε στο σπίτι σου την πιο τραγανή λαγάνα χωρίς μίξερ

26.02.2025
Φτιάξε στο σπίτι σου την πιο τραγανή λαγάνα χωρίς μίξερ
Προετοιμάσου για την Καθαρά Δευτέρα

Δεν γκρινιάζουμε πάντα για την τιμή της λαγάνας στους φούρνους; Ε, αυτή τη φορά δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην την φτιάξουμε στο σπίτι μας όταν χρειάζεται απλά υλικά και καθόλου μίξερ!

Το ιδανικό ψωμί για τα παραδοσιακά ορεκτικά της Καθαράς Δευτέρας θέλει 5 υλικά και νεράκι και ψήνεται γρήγορα.

Ιδού η συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη:

Υλικά

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή 350 γρ. αλεύρι ολικής
5 γρ. μαγιά στιγμής
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ταχίνι
250 γρ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τα χέρια.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, σκεπάζουμε με πετσέτα ή ένα άλλο μεγάλο ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40'.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο νερό με 1 κ.γ. μέλι και αλείφουμε τη λαγάνα.

Πασπαλίζουμε σουσάμι και με λαδωμένο το πίσω μέρος ενός μαχαιριού κάνουμε τρυπούλες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 για περίπου 20'.



Τελευταία τροποποίηση στις 26.02.2025 - 20:56