Γιόρτασε την άνοιξη με την πιο χρωματιστή και γευστική καροτόσουπα με τζίντζερ!

25.03.2025
Γιόρτασε την άνοιξη με την πιο χρωματιστή και γευστική καροτόσουπα με τζίντζερ!
Delish
Η πιο χρωματιστή σούπα της σεζόν

H άνοιξη θέλει χρώμα και στο πιάτο σου και αυτή η καροτόσουπα με τζίντζερ και γάλα καρύδας είναι ό,τι πρέπει. Τρώγεται κατά προτίμηση ζεστή και μπορείς να τη σερβίρεις με απίστευτα toppings, από ψημένο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια ή ξεροψημένο μπέικον μέχρι ψημένο ψωμί, γιαούρτι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Υλικά

  • 2 κ.σούπας ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας.
  • 1 μέτριο κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ. σούπας κάρι
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 400 ml άγλυκο γάλα καρύδας
  • Αλάτι
  • Ξύσμα και χυμός μισού λάιμ
  • Ψιλοκομμένο κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε το λάδι και σώταρε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι ίσα να ροδίσουν αλλά να μην καούν.
  • Ρίξε τα καρότα και το κάρι και ανακάτεψε σωτάροντας για άλλα 2 λεπτά.
  • Ρίξε τον ζωμό, το γάλα καρύδας και μια γενναία πρέζα αλάτι.
  • Όταν πα΄ρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  • Πρόσθεσε το λάιμ.
  • Πέρνα από μπλέντερ (χειρός ή κανονικό) τη σούπα για να γίνει βελουτέ.
  • Δοκίμασε και ανάλογα ρίξε αλάτι ή περισσότερο λάιμ.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.03.2025 - 13:39