H άνοιξη θέλει χρώμα και στο πιάτο σου και αυτή η καροτόσουπα με τζίντζερ και γάλα καρύδας είναι ό,τι πρέπει. Τρώγεται κατά προτίμηση ζεστή και μπορείς να τη σερβίρεις με απίστευτα toppings, από ψημένο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια ή ξεροψημένο μπέικον μέχρι ψημένο ψωμί, γιαούρτι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Υλικά
- 2 κ.σούπας ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας.
- 1 μέτριο κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ. σούπας κάρι
- 2 1/4 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 400 ml άγλυκο γάλα καρύδας
- Αλάτι
- Ξύσμα και χυμός μισού λάιμ
- Ψιλοκομμένο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε το λάδι και σώταρε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι ίσα να ροδίσουν αλλά να μην καούν.
- Ρίξε τα καρότα και το κάρι και ανακάτεψε σωτάροντας για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίξε τον ζωμό, το γάλα καρύδας και μια γενναία πρέζα αλάτι.
- Όταν πα΄ρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Πρόσθεσε το λάιμ.
- Πέρνα από μπλέντερ (χειρός ή κανονικό) τη σούπα για να γίνει βελουτέ.
- Δοκίμασε και ανάλογα ρίξε αλάτι ή περισσότερο λάιμ.
- Σέρβιρε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.