Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του τιραμισού ανακαλύψαμε στο Instagram και μας έκανε διάθεση να τη δοκιμάσουμε. Δεν έχει ζάχαρη εκτός μέλι και αντί για σαβαγιάρ έχει βρώμη.
Υλικά
1 διπλό εσπρέσσο
45 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ σπόρους chia
100 ml γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ μέλι
1/2 κ.γ σκόνη κακάο
1/2 ή 1 ολόκληρο digestive χωρίς ζάχαρη
Για την κρέμα
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
50 γρ. τυρί κρέμα light
25 γρ. πρωτεΐνη βιολογική βανίλια
1 κ.γ μέλι
Για το γαρνίρισμα
κακάο
Εκτέλεση
Για την βάση: Ανακατέψτε τη βρώμη, τους σπόρους chia και το κακάο μαζί με το γάλα. Προσθέστε το espresso και το μέλι και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε το μείγμα ιδανικά για 1 βράδυ στο ψυγείο ή για μίνιμουμ 3 ώρες.
Για την κρέμα: Ανακατέψτε καλά το στραγγιστό γιαούρτι, με το τυρί και την πρωτεΐνη. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε.
Το στήσιμο σε ποτήρι: Ξεκινήστε με στρώση βρώμης και συνεχίστε εναλλάξ με κρέμα. Ενδιάμεσα τρίψτε το μπισκότο μου. Τελειώστε με στρώση κρέμας και πασπαλίστε με κακάο!