Αβοκάντο Pasta: H viral πανεύκολη και υγιεινή συνταγή για μακαρόνια

24.03.2025
Αβοκάντο Pasta: H viral πανεύκολη και υγιεινή συνταγή για μακαρόνια
FREEPIK
Για σένα που θέλεις κάτι να φτιάξεις σε χρόνο dt

Αν ψάχνεις για ένα γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο, η Αβοκάντο Pasta είναι αυτό που χρειάζεσαι! Είναι βελούδινη, γεμάτη γεύση και έτοιμη σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Υλικά (για 2 μερίδες)

• 200 γρ. σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σου
• 1 ώριμο αβοκάντο
• 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
• Χυμό από 1/2 λεμόνι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2-3 φύλλα βασιλικού ή λίγος μαϊντανός
• 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (ή διατροφική μαγιά για vegan εκδοχή)
• Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
• Λίγο μπούκοβο ή πάπρικα για extra γεύση (προαιρετικά)

@tracesoats Avocado pasta that’s easy to make 🍝🥑 It’s so good 😭 𝘿𝙚𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨: - 1.5 cups fusilli pasta - 1.5 cups broth (of choice) - 2 ripe avocados - 3 cloves garlic - 1/4 cup fresh basil - 1 tbsp lemon juice - 1 tbsp olive oil - 1/4 cup grated Parmesan cheese (optional) - salt & pepper to taste - 1/2 cup broth (slowly add this in - you might need slightly more or less) 𝘿𝙞𝙧𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: 1. Cook the pasta in broth over medium-high heat until all the liquid is absorbed. 2. While the pasta is cooking, blend together the avocados, garlic, basil, lemon juice, olive oil, Parmesan cheese, salt, pepper, and broth until smooth. 3. Pour the sauce into the pot with the pasta and mix until everything is well combined. - - - #easydinner #healthydinner #healthyeasydinner #dinnerideas ♬ honeypie - 💐

Εκτέλεση

1. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κράτα ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
2. Στο μεταξύ, βάλε στο μούλτι το αβοκάντο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτύπησέ τα όλα μέχρι να γίνουν μια κρεμώδης σάλτσα. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για πιο απαλή υφή.
3. Σούρωσε τα μακαρόνια και ανακάτεψέ τα με τη σάλτσα αβοκάντο. Αν είναι πολύ πηχτή, πρόσθεσε λίγο ακόμα νερό από τα ζυμαρικά.
4. Σέρβιρε αμέσως, προσθέτοντας λίγη επιπλέον παρμεζάνα, φρέσκο βασιλικό και, αν θέλεις, λίγο μπούκοβο για extra ένταση!

Απόλαυσέ τη ζεστή ή κρύα σαν σαλάτα – είναι εξίσου λαχταριστή!

Τελευταία τροποποίηση στις 24.03.2025 - 11:52