Η φρέσκια ρίγανη είναι ένα εξαιρετικό μυρωδικό για τη μαγειρική. Είναι λιγότερο έντονη απο΄ την ξερή γι' αυτό μην τη φοβηθείτε. Οι ριγανοκεφτέδες είναι μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει και στη μία της εκδοχή όπως την προτείνει ο σεφ Ανδρέας Λαγός με πατάτα και κοτόπουλο και στην πιο απλή τους μορφή, από τον πατέρα Επιφάνειο στο Άγιο Όρος!
Ριγανοκεφτέδες με πατάτα και κοτόπουλο
Υλικά για 30-40 κεφτέδες
1 κιλό πατάτες βρασμένες
3 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη
2 αβγά
200 γρ κοτόπουλο φιλέτο βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 κούπα κασέρι
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κσ φρέσκος μαϊντανός
1/2 κγ ανθός αλατιού
1/2 κγ σπόροι μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού
φρέσκια ρίγανη
Ριγανοκεφτέδες μοναστηριακοί
Αν θέλεις τη μοναστηριακή εκδοχή των ριγανοκεφτέδων χωρίς κρέας με λιγότερα υλικά, ιδού! Χρειάζεσαι μόνο ρίγανη, μαϊντανό, αυγό, φρυγανιά, αλεύρι και αλατοπίπερο.