Ντόνατς με... αστέρι Μισελέν!

31.03.2025
Ντόνατς με... αστέρι Μισελέν!
Photo by Aneta Voborilova on Unsplash
Αφράτα γεμιστά ή όχι ντόνατς!

Τι είναι τα ντόνατς; Γεμιστός λουκουμάς! Η βραβευμένη με αστέρι Μισελέν, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, μας δείχνει πόσο απλό είναι να φτιάξεις αφράτα ντόνατς (τη γλυκιά εκδοχή τους). Μία φορά θα φτιάξεις και θα ξετρελαθείς, ειδικά αν έχεις παιδιά!

Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη για λουκουμά

520 γραμμάρια αλεύρι

10 γραμμ. μαγιά ξερή

75 γραμμ. ζάχαρη

2 κ. γλυκού αλάτι

210 γραμμ. γάλα

110 γραμμ. αυγά

5 γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο, αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30’.

Προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά και ανακατεύουμε για 5’ ακόμα.

Ανοίγουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια με αλεύρι.

Τοποθετούμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Πιέζουμε, τεντώνουμε και ξαναπλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστεί ένα βράδυ στο ψυγείο.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε με κουπάτ.

Αφήνουμε να φουσκώσει για 30’. Τηγανίζουμε στους 170C.

Γεμίζουμε τα ντόνατς με τη μαρμελάδα που προτιμάμε ή πραλίνα και τη ζάχαρη ή το γλάσο λεμονιού.

Τελευταία τροποποίηση στις 31.03.2025 - 10:40