Μην πετάξεις το γάλα που έχει λήξει 2-3 μέρες αλλά δεν έχει κόψει. Μπορείς πολύ απλά να το κάνεις σπιτικό γιαούρτι.
Θα χρειαστείς γάλα, λίγο αγελαδινό γιαούρτι με πέτσα (που θα λειτουργήσει ως μαγιά για το δικό σου γιαούρτι) και ένα γυάλινο μπολ που να σκεπάζεται.
Βράσε το γάλα μέχρι να φουσκώσει ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
Άφησέ το στην άκρη να κρυώσει τόσο ώστε αν βουτήξεις το δάχτυλό σου μέσα να αντέχει για 15 δευτερόλεπτα.
Σε ένα γυάλινο μπολ λιώσε καλά 2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό γιαούρτι με την πέτσα του και ρίξε μερικές κουταλιές από το γάλα να το κάνεις ομοιόμορφο.
Ρίξτο στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε το γάλα στο μπολ και άφησέ το μισοσκέπαστο για να μην αναπτύξει υδρατμούς μέχρι να πήξει.
Σκέπασέ το όταν πήξει και βάλτο στο ψυγείο για να το απολαύσεις κρύο!