Cheesecake χωρίς ψήσιμο με καραμέλα & μπισκότα

16.03.2025
Cheesecake χωρίς ψήσιμο με καραμέλα & μπισκότα
Image by freepik
Ότι καλύτερο και εύκολο

Αν σου αρέσει το cheesecake και θέλεις κάτι γρήγορο και κρεμώδες, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Χωρίς ψήσιμο και με γλυκιά καραμέλα, θα γίνει η αγαπημένη σου γλυκιά απόλαυση.

Υλικά:
• 200 γρ. μπισκότα digestive (ή μπισκότα της αρεσκείας σου)
• 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 500 γρ. τυρί κρέμα (όπως Philadelphia)
• 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1/2 φλιτζάνι καραμέλα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη σάλτσα καραμέλας ή να την φτιάξεις μόνη σου)
• Προαιρετικά: ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

1. Ετοιμάζουμε τη βάση:

Σπάσε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (μπορείς να τα βάλεις σε σακουλάκι και να τα χτυπήσεις με έναν πλάστη ή να τα αλέσεις με μπλέντερ). Μόλις τα μπισκότα γίνουν σκόνη, ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο. Όταν το μείγμα είναι ομοιόμορφο, τοποθέτησέ το στον πάτο ενός ταψιού (20-22 εκ.) και πίεσέ το καλά για να σχηματιστεί μια σταθερή βάση. Βάλε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα μπολ, χτύπησε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσεκτικά, ανακάτεψε την σαντιγί με το μείγμα του τυριού κρέμας μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.

3. Συναρμολόγηση του cheesecake:

Βγάλε τη βάση από το ψυγείο και άπλωσε τη γέμιση πάνω από τα μπισκότα. Άπλωσέ την ομοιόμορφα και βάλ’ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα για να σφίξει.

4. Σάλτσα καραμέλας:

Λίγο πριν σερβίρεις το cheesecake, ζέστανε την καραμέλα σε μικρή κατσαρόλα (ή χρησιμοποίησε έτοιμη σάλτσα καραμέλας). Ρίξε τη σάλτσα πάνω από το cheesecake και αν θέλεις, γαρνίρισε με ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα για επιπλέον γεύση και υφή.

Έτοιμο για σερβίρισμα!

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσεις τους φίλους και την οικογένειά σου με κάτι εύκολο και πολύ γευστικό!

Τελευταία τροποποίηση στις 16.03.2025 - 12:42