Αυτή η συνταγή για ψωμί μας κίνησε το ενδιαφέρον και συνήθως οι προτάσεις του Νικόλα Σακελλαρίου είναι όντως πολύ καλές και νόστιμες.
Ο σεφ προτείνει ένα ψωμί με μαγιά που περιέχει μέσα χυμό πορτοκάλι (που παίζει τον ρόλο της ζάχαρης για να ενεργοποιηθεί η μαγιά), δεν θέλει ιδιαίτερο ζύμωμα και το αποτέλεσμα φαίνεται εντυπωσιακό, χώρια το ιδιαίτερο κίτρινο χρώμα που έχει η ψίχα.
Τι θα χρειαστείς:
1 κιλό αλεύρι σκληρό για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
20 γραμμ. αλάτι
850 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
Ανακατεύεις τη μαγιά με το αλεύρι. Ρίχνεις το αλάτι στον χυμό μετά το υγρό μέσα στο αλεύρι και ανακατεύεις να γίνει χυλός.
Αφήνεις σκεπασμένο στην άκρη για μία ώρα.
Ζύμωσε για λίγο, χώρισε το ζυμάρι στα δύο, δώσε σχήμα, βάλε σε ταψί με λαδόκολλα και άστο 30 λεπτά να φουσκώσει κι άλλο.
Ψήνεις για μία ώρα στους 190 βαθμούς βάζοντας κάτω από ταψί δοχείο κατάλληλο για φούρνο με βραστό νερό.