Μπορεί ο καιρός να μην προδιαθέτει για Χριστούγεννα φέτος αλλά μη γελιέσαι... Πότε θα έρθουν και θα περάσουν οι γιορτές, ούτε που θα το καταλα΄βεις (για ακόμη μία χρονιά).
Και μπορεί μέχρι τώρα να είμαστε ακόμη με κοντομάνικα, αλλά καλό είναι να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ποιος καλύτερος τρόπος από τις γιορτινές γεύσεις. Ξεκινάμε από τις γλυκές και θα φτάσουμε και στις αλμυρές εν καιρώ!
Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, βάλε στο πρόγραμμα γιορτινά μπισκοτάκια. Αν έχεις παιδιά βάλε τα κι αυτά στο παιχνίδι, όπως και τον σύντροφο ή και τους φίλους σου. Εγώ θα σου δώσω τη συνταγή της γιαγιάς Χρύσας για να μοσχομυρίσει το σπίτι. Η συνταγή είναι για μία δόση, αλλά μπορείς να κάνεις περισσότερες και να προσφέρεις και στους φίλους για τα Χρόνια Πολλά.
Ιδού, καλή επιτυχία και καλές γιορτές ενώ αν θέλεις να κάνεις μαζί και μελομακάρονα και κουραμπιέδες έχουμε τις καλύτερες συνταγές επίσης.
Υλικά για μία δόση
- 100 gr βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
- 280 γρ. αλεύρι μπλε (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο. Το μυστικό είναι να μην κολλάει στα χέρια)
Εκτέλεση
- Βάζεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και πλάθεις καλά ώστε να δημιουργήσεις μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.
- Παίρνεις τη ζύμη και την τοποθετείς επάνω στο τραπέζι, ή σε μεγάλο πάγκο, ανάλογα, και την ανοίγεις με τον πλάστη. Ανοίγεις μέχρι να φτάσει στο πάχος που θέλεις να έχουν τα μπισκοτακια σου.
- Καλό είναι να μην την κάνεις πολύ χοντρή γιατί δεν θα ψηθεί ομοιόμορφα.
- Έχεις έτοιμες τις κουπ πατ με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια και αρχίζεις το κόψιμο.
- Κάθε φορά που μεταφέρεις τα σχεδιάκια σου σε ταψί που έχεις καλύψει πρώτα με λαδόκολα, παίρνεις τη ζύμη που περισσεύει, την ξαναπλάθεις, την ανοίγεις και επαναλαμβάνεις μέχρι να τελείωσει η πρώτη ύλη!
- Γεμίζεις ένα ή δύο ταψιά (καλό είναι να μην τα κολλήσεις μεταξύ τους γιατί αυτά απλώνουν λίγο με το ψήσιμο) και τα τοποθετείς στις ράγες του φούρνου τον οποίο έχεις προθερμάνει στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα 10λεπτο είσαι έτοιμη. Ή μόλις ροδίσουν (ανάλογα με τον φούρνο).
- Μπορεί να τα δεις κάπως μαλακά ακόμη, όμως μην τρομάξεις. Θα σκληρύνουν πολύ γρήγορα.
- Αν τα αφήσεις περισσότερο από όσο χρειάζεται, όμως, θα γίνουν... παξιμάδια. Σίγουρα νόστιμα, μεν, παξιμάδια, δε!
Και βέβαια, στο τέλος, μπορείς να τα αφήσεις όπως είναι, ή να τα στολίσεις με διάφορους τρόπους.
Κάνε κλικ στον σύνδεσμο και δες τους έξι καλύτερους που διαλέξαμε για εσένα.
Extra Tip: Μπορείς να απολαμβάνεις αυτά τα πανεύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα με τον καφέ σου, στη δουλειά ή στο σχολείο όλο τον χρόνο! Με άλλες κουπ πατ και χωρίς το στόλισμα φυσικά!