Δάνης Κατρανίδης: Όλη η showbiz τον αποχαιρετά με δάκρυα

Δάνης Κατρανίδης: Όλη η showbiz τον αποχαιρετά με δάκρυα
Βαθιά θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Δάνη Κατρανίδη την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός. Δάνης Κατρανίδης που αντιμετώπιζε εδώ και 3 περίπου χρόνια σοαβαρά προβλήματα με την υγεία του τα οποία επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει μεταφέρθηκε πριν λίγο καιρό στο νοσοκομείο καθώς κόλλησε covid και κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς του να νοσηλευτεί.

Δυστυχώς ο ήδη αδύναμος οργανισμός του επέτρεψε και σε άλλο μικρόβιο, ενδονοσοκομειακό να εισέλθει και έτσι φτάσαμε στη σημερινή ημέρα που ο Δάνης Κατρανίδης άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας παλέψει όλο αυτό το διάστημα στην κυριολεξία σαν λιοντάρι.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος τον απαχαιρετά με εικόνες και ιστορίες από τη γνωριμία τους και τη συνεργασία τους μαςί του με όλους να μιλάνε εκτός από το ταλέντο του και για το πόσο καταπληκτικός άνθρωπος ήταν.

Η Ελένη Ράντου έγραψε: «Καλό σου ταξίδι Δάνη Κατρανίδη. Πάλεψες σα θηρίο. Ξεκουράσου τώρα… Άλλος ένας ωραίος άνθρωπος ταξίδεψε αυτό το καλοκαίρι».

«Ένα μοναδικός ηθοποιός! Ενας τζέντλεμαν του θεάτρου! Πάντα με στοργή και ενδιαφέρον να βοηθήσει όλους μας τους νεότερους στο μονοπάτι της υποκριτικής που διαλέξαμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα! Αυτό το γέλιο το τρανταχτό το έχω ακόμα στα αυτιά μου Δάνη (έτσι ήθελες να σε προσφωνούμε ακόμα κι εμείς που ήμασταν μπροστά σου πολύ μικροί!).Αντίο γλυκέ μου πρίγκιπα! Ελπίζω να ξεκουράστηκες!» γράφει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.



Μια φωτογραφία και δάκρυα για την Δήμητρα Παπαδήμα

Ο Γιάννης Βούρος θέλησε να αποχαιρετήσει τον ηθοποιό με μια ανάρτησή του στο Facebook. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ο Γολγοθάς τελείωσε Δάνη. Αυτό ήταν. Ξεκουράσου».

«Ήταν το 1991-92 όταν σε πρωτογνωρίσαμε , στα 41 -42 σου εσύ ,δάσκαλος υποκριτικής στη σχολή μας, 19-20 και κάπου εκεί, οι περισσότεροι από εμάς , οι μαθητές σου. Έτοιμος να μοιραστείς ένα αστείο ,ένα καλό ανέκδοτο ,με υπέροχο μοναδικό χιούμορ που έκτοτε μνημονεύουμε…, δοτικός και γενναιόδωρος, σωστός , αυστηρός με τις επιλογές μας και πάντα ευρηματικός στις παρατηρήσεις σου . Μας παρότρυνες συνέχεια να παρατηρούμε τα πάντα γύρω μας και μας έλεγες ότι τα ευκόλως εννοούμενα , αναφέρονται! 🙏και τόσα αλλά…
Καλέ μου δάσκαλε, Δανή μας, πολύ λυπάμαι που ταλαιπωρήθηκες … Ελπίζω τώρα να ηρέμησες και να ταξιδεύεις όμορφα. Τυχεροί που σε γνωρίσαμε ,που μοιραστήκαμε τις γνώσεις σου, που μας έκανες λίγο καλύτερους ανθρώπους και ηθοποιούς, και που θα συνεχίσουμε να σε έχουμε στη καρδιά και στο μυαλό μας Όσες φορές συναντηθήκαμε μετά τη σχολή πάντα ήσουν το ίδιο τρυφερός , γλυκός και έτοιμος για ένα σχόλιο χιουμοριστικό ,καταλυτικό και επί της ουσίας Εγώ θα συνεχίσω να θυμάμαι ,έτσι κι αλλιώς , κάποιες συγκεκριμένες αξεπέραστες ατάκες που είχες πει μέσα στην τάξη τότε και που μας έκανες όλους να κλαίμε από τα γέλια και τότε και όποτε τις θυμόμαστε. Έκανες το μάθημα της υποκριτικής, απόλαυση. Στο καλό καλέ μου, με χαμόγελο και αγάπη , πολλή» γράφει συγκινημένος ο Κρατερός Κατσούλης

«Αποχαιρετώ με βαριά καρδιά τον πολύ καλό φίλο και επί χρόνια συνεργάτη της μητέρας μου Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 75 χρόνων. Υπήρξε πέρα από σπουδαίος ηθοποιός και πολύ καλός άνθρωπος με χιούμορ. Δάνη μου καλό ταξίδι θα μας λείψεις.» γράφει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ. {source}



«Όταν στα πρώτα πρώτα σου βήματα στο σινεμά έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με έναν ηθοποιό με ήθος και ταλέντο όπως ο Δάνης Κατρανίδης, είσαι ευλογημένος. Τον συνάντησα στην πρώτη μου κινηματογραφική ταινία "τα βαποράκια" σε σκηνοθεσία Παύλου Τάσιου. Δεν ξεχνώ την ουσιαστική του ευγένεια. Καλό ταξίδι στο φως, Δάνη μας. Το θέατρο είναι πιο φτωχό χωρίς εσένα.» γράφει η Βάσια Παναγοπούλου.


Ενώ πολύ συγκινημένος και ο Λευτέρης Ζαμπετάκης γράφει: «Σε κοιτούσα πάντα με θαυμασμό και με μια διάθεση μαθητική. Καθώς έπαιζες δίδασκες χωρίς να το ξέρεις ,χωρίς να το προσπαθείς .Ηθοποιός με ήθος ,γενναιοδωρία και απίστευτο ταλέντο εκπροσωπούσες αυτό που είχα ονειρευτεί και είχα φανταστεί για το θέατρο. Καλλιτέχνης με παιδεία και ευγένεια .Στάθηκα τυχερός που σε συνάντησα σκηνικά αλλά και που με τίμησες με τη φιλία σου και απόλαυσα και την παρέα σου γιατί είχες χιούμορ και νεανικότητα και έναν πηγαίο ενθουσιασμό για τη δουλειά και τη ζωή που με ξεσήκωνε και στις πιο βαριεστημένες μου μέρες. Καθότι λαμπερός και φωτεινός ως ήσουν γεμάτος καλοσύνη ,ανθρωπιά αλλά και σκηνική μαγεία θα είσαι πάντα πρότυπο μου. Καλή ξεκούραση Δάνη μου! Θα λείψεις!»

Η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλη έγραψε: «Ένας από τους πιο προικισμένους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου, ο απίστευτα ταλαντούχος και συγχρόνως σεμνός και χαριτωμένος άνθρωπος, ο Δάνης Κατρανίδης πέταξε προς το αιώνιο φως. Εκεί, που ανήκει. Στο φως. Είχα τη μεγάλη τύχη να συνεργαστώ και να τον ζήσω επί σκηνής τον Δάνη. Εκεί που όλοι αποκαλύπτονται. Στη σκηνή οι χαρακτήρες αποκαλύπτονται. Κι ο Δάνης ήταν αυτό που λέμε ακομπλεξάριστος. Τεράστιες οι θεατρικές του επιτυχίες, ξεπερνούσαν ακόμα και διάσημους διεθνείς θεατρικούς ή κινηματογραφικούς αστέρες, όπως στο Amadeus και το Cabaret. Ίσως επειδή ήταν χορτασμένος από σπουδαίους ρόλους όλων των ειδών, επιτυχία, αγάπη των γυναικών, που τον συνόδευσαν, αγάπη του κοινού, χαίροταν με την επιτυχία των συναδέλφων του. Το έζησα στην επιθεώρηση του Μποστ το 1985 και στο «Διπλό παιχνίδι» το 1994-95. Καλό ταξίδι αγαπημένε Δάνη, στον παράδεισο και στο φως, που σου ανήκει. Σε ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου βαθιά. Καλoί ηθοποιοί υπάρχουν. Καλoί ηθοποιοί και συγχρόνως καλοί άνθρωποι σπάνιοι… Ο Δάνης ανήκει στους σπάνιους».

Ενώ με stories αποχαιρετούν αρκετοί φίλοι και συνάδελφοι

Λάκης Λαζόπουλος

LAKIS_LAZOPOULOS_GIA_KATRANIDI_3f8ec.jpg

Παναγιώτης Μπουγιούρης

PANAGIWTIS_BUYURIS_GIA_KATRANIDI_58dd8.jpg

Ελισάβετ Μουτάφη

ELISSAVET_MOUTAFI_GIA_KATRANIDI_0b441.jpg

Κώστας Σπυρόπουλος

Αργύρης Πανταζάρας

pantazaras_gia_Katranidi_9ee16.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2024 - 22:04