Αντιδράσεις στην Τουρκία για την προβολή του Famagusta στο Netflix

01.09.2024
Αντιδράσεις στην Τουρκία για την προβολή του Famagusta στο Netflix
Η ανακοίνωση της πλατφόρμας έφερε αναστάτωση

Επίσημα έχει ανακοινωθεί από το Netflix η ένταξη της σειράς Famagusta που πραγματεύεται την εισβολή στην Κύπρο και τις βαρβαρότητες που υπέστη ο κυπριακός λαός στην ταινιοθήκη της πλατφόρμας από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Και ήδη οι αντιδράσεις από την Τουρκία είναι έντονες.
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ο Ömer Çelik , o αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν με ποστ του στο Twitter κάνει λόγο για προπαγάνδα.
«Το γεγονός ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και κάνει προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου είναι πολύ ανησυχητικό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η επέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη στοχοποιείται από την ελληνική προπαγάνδα. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσα από αυτή τη σειρά» γράφει.


Ενώ στα ίδια πάνω κάτω πλαίσια κινείται και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Batuhan Mumcu, o οποίος αναφέρει την εισβολή στην Κύπρο ως…ειρηνευτική αποστολή και χαρακτηρίζει απαράδεκτο για μια πλατφόρμα όπως το #Netflix, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, να παρουσιάζει ιστορικά γεγονότα διαστρεβλώνοντάς τα.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2024 - 19:31