Τάμτα: «Αρκετά χρόνια προσπαθούσα να προσαρμόσω τον εαυτό μου σε αυτό που οι άλλοι ήθελαν»

23.07.2024
Τάμτα: «Αρκετά χρόνια προσπαθούσα να προσαρμόσω τον εαυτό μου σε αυτό που οι άλλοι ήθελαν»
Η Τάμτα μεγάλωσε και πατάει στα πόδια της

Πιο συνειδητοποιημένη, πιο ελεύθερη από φόβους, αγωνίες και άγχη επιβίωσης η Τάμτα διανύει την πιο δημιουργική της καλλιτεχνική περίοδο και με μια συγκλονιστική φωτογράφηση στο FOBO magazine μιλάει για τη μόδα, την αγάπη της για αυτή και τα κρατήματα που είχε τα πρώτα χρόνια της καριέρας της γιατί της τα επέβαλαν.

«Η ζωή μου έχει πολλά χρώματα και κατά κάποιο τρόπο με κούρασε να είμαι πάντα το χαρούμενο κορίτσι και να δείχνω μόνο αυτή μου την πλευρά για πολλά χρόνια. Υπάρχει και η άλλη Τάμτα και όσοι με έχουν δει στη σκηνή ή γενικά έχουν δει τη δουλειά μου το καταλαβαίνουν.

Για δύο ώρες όταν τραγουδάω περνάω από όλες τις φάσεις της ζωής μου και της προσωπικότητάς μου και όλα μου τα συναισθήματα. Θυμός, χαρά, δάκρυα και περνάω όλα τα στάδια. Αυτό πλέον βγαίνει και στην εικόνα μου. Μου αρέσουν και με εκφράζουν οι extreme εικόνες πολύ. Δεν το κάνω επίτηδες, ούτε σαν τέχνασμα ή γιατί έχω κάτι στο μυαλό μου. Το σκοτάδι που βλέπετε τώρα είναι ένα μέρος μου και δεν λέω ότι το είχα καταπιεσμένο αλλά τώρα τολμώ να το δείξω και σε όποιον αρέσει»

-Έχεις κάνει πολύ σημαντικές και ιδιαίτερες εμφανίσεις σε πολλά τηλεοπτικά events όπως το Madwalκ και τα Mad Music Awards για παράδειγμα. Είναι κάτι που συζητάς με την ομάδα σου. Εμπνέεσαι από συγκεκριμένα πράγματα και τα συζητάς μαζί τους;

«Γενικά, σιχαίνομαι τις αντιγραφές. Αγαπώ την έμπνευση και πιστεύω ότι αν γίνει σωστή εκτέλεση με σεβασμό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ όμορφο και μου αρέσει να κινούμαι έξω από το κουτί. Από την αρχή, με το πρώτο μου άλμπουμ, είχα ένα στυλ που ήταν κατά κάποιο τρόπο υπερβολικό για το κοινό της Ελλάδας (φορούσα πολλά πράγματα μαζί και πολλά χρώματα μαζί).

Σε κάποιους άρεσε και σε κάποιους όχι. Κατανοητό. Την ίδια περίοδο υπήρξε κάποια πίεση από την ομάδα μου ότι δίνουμε πολύ σημασία στην εμφάνιση και χάνουμε το τραγούδι, τη φωνή και ότι ίσως να πρέπει να χαμηλώσω λίγο τους τόνους.

Αυτό λοιπόν που συνέβη ήταν ότι υπήρξαν αρκετά χρόνια που προσπαθούσα να προσαρμόσω τον εαυτό μου σε αυτό που οι άλλοι ήθελαν για να υπάρξω, να επιβιώσω και να κερδίσω τα προς το ζειν»

-Η Τάμτα του σήμερα δείχνει να χρησιμοποιεί τη μόδα με πιο extreme τρόπο απ’ ότι το έκανε 10-15 χρόνια πριν

«Η απόφαση είναι συνειδητή πια. Αυτές τις φωνές που μου έλεγαν: «Κρατήσου γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι κάνεις» δεν τις ακούω πια. Φυσικά αυτό συμβαίνει γιατί είμαι πια πιο ελεύθερη και πατάω γερά στα πόδια μου. Το παιδί μου είναι πια ανεξάρτητο και δεν έχω πλέον την αγωνία να παλεύω να αγγίξω όλους τους Έλληνες. Νιώθω ελεύθερη να πάρω ρίσκα, δεν έχω κανένα φόβο. Σκέφτομαι: Ακόμα κι αν δεν πετύχει it’s ok. Κι αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης και το πάω στο τέρμα»

Τελευταία τροποποίηση στις 23.07.2024 - 00:46