Συγκλονίζει ο Βαλτινός: "Ο πατέρας μου έφυγε όταν ήμουν 1 έτους. Απέκτησα ξανά επικοινωνία στα 20"

02.11.2015
Μια εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός στο Protothema, καθώς εκεί μίλησε για όλους και για όλα. Για πρώτη φορά μάλιστα μάθαμε για τα δικά του παιδικά χρόνια, τα οποία και πέρασε χωρίς την ισχυρή ανδρική παρουσία του πατέρα του.

«Ο πατέρας μου έφυγε από το σπίτι όταν ήμουν ενός έτους και έμεινα μόνος με τη μητέρα μου. Με τον πατέρα μου απέκτησα ξανά επικοινωνία στα 20 μου χρόνια. Η έλλειψη αντρικού προτύπου νομίζω πως με έκανε πολύ πιο ανθεκτικό και μου χάρισε μια πρώιμη ωριμότητα. Με ώθησε να πάρω από πολύ νωρίς τη ζωή στα χέρια μου. Δεν υπήρξα ποτέ ένα κουτάβι σαλονιού που δεν ξέρει να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες του “πεζοδρομίου”. Χαίρομαι, όμως, που η ζωή μου ήταν αποτέλεσμα των δικών μου επιλογών από μικρή ηλικία», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Πιστεύω πως η ψυχική υγεία ενός ανθρώπου απορρέει σε μεγάλο βαθμό από την προσωπική του ζωή. Η κοινωνία μας αποτελείται από ανθρώπινες υπάρξεις. Όταν αυτές οι υπάρξεις είναι υγιείς και ισορροπημένες, ερωτικά, ψυχικά και σεξουαλικά, τότε όλοι λειτουργούμε καλύτερα και ως σύνολο».

Πάντως, στη προσωπική ισορροπία του γνωστού και αγαπημένου ηθοποιού σίγουρα συμβάλλει η ήρεμη οικογενειακή ζωή που περνά επί είκοσι έξι χρόνια σύζυγός στο πλευρό της γυναίκας του, Εύας Μπίθα, αλλά και οι δύο γιοι τους.