Τι είναι το microneedling;

Τι είναι το microneedling;
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο διαδεδομένη θεραπεία προσώπου.

Όλες θέλουμε καθαρή, ανανεωμένη και νεανική επιδερμίδα, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος που υπόσχονται αυτά τα αποτελέσματα, αλλά δεν λειτουργούν για όλους. Η γήρανση της επιδερμίδας είναι κάτι που πολλοί θέλουν να αντιμετωπίσουν. Μία μέθοδος βελτίωσης της επιδερμίδας είναι η θεραπεία με microneedling. Σε αυτό το άρθρο, απαντάμε στην ερώτηση, τι είναι το microneedling;

Τι είναι το microneedling;

Το microneedling είναι μια καλλυντική διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση μιας ειδικής συσκευής για την ενίσχυση της φυσικής ικανότητας του σώματος να επιδιορθώνει τα κύτταρα του δέρματος. Αυτή η μικρή συσκευή ενισχύει την φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Η ελαστίνη και το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνες που συνεργάζονται για να ενισχύουν το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα του επιτρέπουν να είναι ευέλικτο. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας χάνει κολλαγόνο και παράγει λιγότερο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελαστικότητας και χαλάρωση του δέρματος. Το microneedling μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και να προωθήσει την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου.

Πώς λειτουργεί το microneedling;

Το microneedling λειτουργεί δημιουργώντας μικρές τρύπες, γνωστές ως μικροτραυματισμοί, στο δέρμα. Αυτές οι περιοχές είναι τόσο μικρές που το δέρμα επουλώνεται και κλείνει ξανά μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πολλών μικροβελόνων σε μια συσκευή microneedling. Υπάρχουν πολλές συσκευές microneedling στην αγορά. Μια συνεδρία microneedling διαρκεί συνήθως περίπου 30 λεπτά. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική καλλυντική διαδικασία, κάτι που την καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή στη βιομηχανία της ομορφιάς.

person getting micro needling beauty treatment 8a5a8

Ποια είναι τα οφέλη του microneedling;

Το microneedling προσφέρει πολλά οφέλη. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως:

  • Βελτίωση της εμφάνισης και θεραπεία ουλών (όπως ουλές από ακμή και άλλες)
  • Μείωση των κηλίδων του δέρματος
  • Μείωση της εμφάνισης διευρυμένων πόρων
  • Βοήθεια στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος (για λαμπερότερη επιδερμίδα)
  • Βελτίωση της υφής του δέρματος
  • Κατάλληλο για όλα τα χρώματα και τους τύπους δέρματος

Πονάει το microneedling;

Το microneedling μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, ωστόσο δεν είναι καθόλου. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν θα πρέπει να νιώσεις πόνο. Μπορεί να αισθανθείς κάποια ενόχληση. Οι μικρές βελόνες δεν εισχωρούν βαθιά στο δέρμα. Σε ορισμένες περιοχές, όπως τα μάγουλα, η συσκευή πρέπει να διεισδύσει λίγο πιο βαθιά για να αυξηθούν τα επίπεδα κολλαγόνου. Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν θα πρέπει να προκαλέσει πόνο.

Πότε θα δω αποτελέσματα από το microneedling;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας microneedling δεν θα είναι άμεσα ορατά. Θα αρχίσεις να βλέπεις διαφορά στην επιδερμίδα σου περίπου μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του microneedling;

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του microneedling είναι ότι τα αποτελέσματα διαρκούν για πολύ καιρό. Αν προγραμματίσεις τη θεραπεία 1-2 φορές το χρόνο, θα διατηρήσεις τη νέα, λαμπερή όψη της επιδερμίδας σου. Αν επιλέγεις τη θεραπεία για να βελτιώσεις κάποιο δερματικό πρόβλημα, μπορεί να χρειαστεί να κάνεις περισσότερες συνεδρίες microneedling για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο εξειδικευμένος θεραπευτής σου θα σε ενημερώσει πλήρως για το πόσες συνεδρίες θα χρειαστείς και πόσο συχνά θα πρέπει να γίνονται.

proswpo bfddd

Φροντίδα μετά το microneedling

Μετά τη θεραπεία, μπορεί να έχεις ελαφριά ερυθρότητα, τσούξιμο και φαγούρα για μία ή δύο ημέρες. Αν έχεις ανησυχίες για τις παρενέργειες, πρέπει πάντα να επικοινωνείς με τον γιατρό σου. Το microneedling απαιτεί ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης, έτσι θα μπορέσεις να συνεχίσεις κανονικά τις δραστηριότητές σου. Ωστόσο, αν αντιμετωπίσεις κάποιες παρενέργειες, ίσως θελήσεις να πάρεις λίγο χρόνο για να αναρρώσεις.

Μετά από μια συνεδρία microneedling, θα πρέπει να αποφύγεις τη χρήση προϊόντων στο πρόσωπό σου και την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Είναι σμαντικό να εφαρμόσεις μόνο ένα balm θρέψης και αναζωογόνησης για να επουλωθεί η επιδερμίδα μετά την διαδικασία. Ναι, το microneedling γίνεται σε κλινικές και κέντρα αισθητικής, αλλά μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι αφού υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά. Πάντα με προσοχή!

proswpo.jpg1 631af

Τελευταία τροποποίηση στις 24.09.2024 - 23:12