Το λεμφικό μασάζ είναι ο απόλυτος τρόπος για να απαλλαγείς από το πρήξιμο

Το λεμφικό μασάζ είναι ο απόλυτος τρόπος για να απαλλαγείς από το πρήξιμο
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Πώς να το κάνεις σπίτι.

Αν έχεις παρατηρήσει εντυπωσιακές φωτογραφίες «πριν και μετά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το λεμφικό μασάζ, δεν είσαι μόνη. Αυτή η θεραπεία, που περιλαμβάνει ήπιες κινήσεις κατά μήκος των λεμφικών καναλιών, έχει γίνει γνωστή για την ικανότητά της να απομακρύνει υγρά και τοξίνες από τον οργανισμό. Εκτός από την ενίσχυση της κυκλοφορίας και την βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, το λεμφικό μασάζ μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να προσφέρει μια πιο αδύνατη σωματική διάπλαση.

Τι είναι η λεμφική αποσυμφόρηση;

Η λεμφική αποσυμφόρηση χωρίζεται σε δύο βασικούς τύπους: τη χειροκίνητη και τη βραζιλιάνικη. Η χειροκίνητη προέρχεται από τον ιατρικό τομέα και χρησιμοποιείται συχνά για μετεγχειρητική φροντίδα, ενώ η βραζιάνικη εστιάζει στην αισθητική, στοχεύοντας στη γρήγορη μείωση της κατακράτησης νερού και στη διαμόρφωση του σώματος.

Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα στο σπίτι, εστιάζοντας στην ενεργοποίηση των λεμφαδένων με ήπιες, αντλητικές κινήσεις. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς σωματικά έλαια για να αποφύγεις την τριβή του δέρματος και να διευκολύνεις την κίνηση.

Γιατί είναι σημαντική η λεμφική δραστηριότητα;

Η λέμφος είναι ένα υγρό που κυκλοφορεί στο σώμα, παρόμοια με το αίμα, και καθαρίζεται στους λεμφαδένες. Αν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, το υγρό μπορεί να συσσωρευτεί, δημιουργώντας πρήξιμο στα άκρα. Σε αντίθεση με το αίμα, η λέμφος δεν έχει φυσική ροή και χρειάζεται κίνηση για να κυκλοφορήσει. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με μασάζ, είτε μέσω σωματικής άσκησης.

Λειτουργεί το ξηρό βούρτσισμα;

Η τάση του dry cleansing έχει κερδίσει έδαφος στα κοινωνικά δίκτυα. Αν και το μασάζ με τα χέρια είναι πιο αποτελεσματικό, το ξηρό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος στο σπίτι. Δημιουργεί αυξημένη κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που μπορεί να έχει θετική επίδραση στη λέμφο. Ωστόσο, η εφαρμογή καστορέλαιου με τη βούρτσα δεν έχει σημαντική επίδραση στο λεμφικό σύστημα, ενώ η πίεση κατά την εφαρμογή λαδιού είναι πιο ουσιαστική.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται λεμφική παροχέτευση;

Για να εκμεταλλευτείς τα οφέλη του λεμφικού μασάζ, μπορείς να συνδυάσεις επαγγελματικές θεραπείες με συχνά αυτο-χορηγούμενα μασάζ. Είναι καλό να ξεκινάς με μία ή δύο συνεδρίες την εβδομάδα, προσαρμόζοντας τη συχνότητα ανάλογα με την πρόοδό σου. Είναι επίσης σημαντικό να πίνεις αρκετά υγρά και να τηρείς μια υγιεινή διατροφή.

Λεμφικό μασάζ για το πρόσωπο

Για το πρόσωπο, το λεμφικό μασάζ μπορεί να γίνει εξίσου αποτελεσματικά με τα χέρια ή με εργαλεία όπως το Gua Sha. Δέκα λεπτά καθημερινά μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη, βελτιώνοντας τη λεμφική κυκλοφορία και την υγεία του δέρματος.

Συνολικά, η ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος στο σπίτι είναι μια εξαιρετική πρακτική που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με επαγγελματική φροντίδα. Αν ωστόσο παρατηρήσεις έντονο πρήξιμο ή πόνο, είναι προτιμότερο να απευθυνθείς σε ειδικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.09.2024 - 23:31