Κίμωνας Κουρής -Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Η φοιτητική γνωριμία που 18 χρόνια μετά έγινε έρωτας

25.09.2024
Κίμωνας Κουρής -Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Η φοιτητική γνωριμία που 18 χρόνια μετά έγινε έρωτας
Papadakis Press/Δημήτρης Πελέκης
Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή. Ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις.

Ούτε που μπορούσε να το φανταστεί η 18χρονη Ιωάννα Τριανταφυλλίδου όταν έμπαινε στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και γνώριζε τον πρώτο συμφοιτητή της πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι δυο τους θα γινόντουσαν ζευγάρι.

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Κίμωνας Κουρής γνωρίστηκαν ακριβώς εκεί, στην πρώτη τους μέρα στη σχολή που πήγαν για να γίνουν ηθοποιοί. Όχι οτι αυτό ήταν το παιδικό όνειρο εκείνου, ήταν ο παιδικός του φίλος Αποστόλης Τότσικας με τον οποίον μεγάλωσαν μαζί στον Βόλο και ενώθηκαν λόγω της παρέας των οικογενειών τους, τον πίεζε χρόνια να το κάνει κι ένα σεμινάριο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τον έπεισε να το δοκιμάσει. Και κάπως έτσι βρέθηκε να συστήνεται στην συμφοιτήτριά του Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και να ανταλλάσουν την πρώτη χειραψία.

Και από εκεί και πέρα γεννήθηκε μια φιλική σχέση που κράτησε χρόνια. Η τύχη τα ΄έφερε έτσι που επαγγελματικά ως τώρα οι δρόμοι τους συναντήθηκαν μόνο μια φορά στην ταινία μικρού μήκους "Nexting" το σενάριο της οποίας έγραψε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και σκηνοθέτησε η Καρίνα Λογοθέτη. Εκείνη την εποχή όμως η Ιωάννα ήταν ακόμα ζευγάρι με τον Πάνο Βλάχο που επίσης έπαιξε στο φιλμ που απέσπασε αρκετά βραβεία στα φεστιβάλ της Αμερικής.

Φυσικά ήταν φίλοι. Τα φοιτητικά τους χρόνια και η παρέα που έκαναν στη Θεσσαλονίκη ποτέ δεν ξεχάστηκε.

«Με την Ιωάννα, όπως έχω αναφέρει, γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια γνωριζόμαστε 20 χρόνια, οπότε είναι πολύ λογικό να αισθάνομαι μία ασφάλεια όταν παίζω μαζί της γιατί ξέρω ότι δεν θα με κρίνει. Υπάρχει μία συνεννόηση μεταξύ μας, μια άνεση που μου αρέσει πολύ. Την εμπιστεύομαι απόλυτα και ως συνεργάτιδα και ως άνθρωπο, για αυτό και πάντα ακούω τη γνώμη της» έχει πει εκείνος σε πρόσφατη συνέντευξή του κι αφού πια είχε γίνει γνωστό πως είναι ζευγάρι.

Ένας έρωτας που γεννήθηκε μέσα στα τηλεοπτικά πλατό. Η επανασύνδεση της παρέας στα γυρίσματα της σειράς "Οι Παγιδευμένοι", η στενή τους συνεργασία και η καθημερινή τριβή έφεραν στην επιφάνεια κάτι που ως τότε κανείς από τους δύο δεν είχε νιώσει, ούτε σκεφτεί. Ξύπνησαν συναισθήματα που μέχρι τότε δεν υπήρχαν καν ή αν υπήρχαν κανείς από τους δύο είτε δεν τα είχε συνειδητοποιήσει, είτε δεν τα είχε παραδεχτεί. Τη χρονιά που μας πέρασε, όντας μαζί πια πάνω από έναν χρόνο συνεργάστηκαν και θεατρικά στην παράσταση "Burn This".

IWANNA_KIMWNAS_KOURIS_eeea5.jpg

Από το ξεκίνημα της σχέσης τους έχουν περάσει δύο χρόνια και πλέον το ζευγάρι αρχίζει να απελευθερώνεται και στις δημόσιες εμφανίσεις του. Εξάλλου πλέον από τις αρχές του καλοκαιριού, όπως έχει ακουστεί έκαναν και το επόμενο βήμα στη σχέση τους αποφασίζοντας να εγκαταλείψουν τα εργένικα διαμερίσματά τους και να συγκατοικήσουν.

Το καλοκαίρι τους βρήκε να απολαμβάνουν την νέα κοινή τους πια καθημερινότητα αλλά και τις διακοπές τους στην Άνδρο. Και μόλις προχθές το βράδυ εμφανίστηκαν μαζί και στην παράσταση του Δον Κιχώτη στο Ηρώδειο. Χαλαροί, χαμογελαστοί κι ερωτευμένοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.09.2024 - 03:12