Ο μούστος συμμετέχει στη μαγειρική ήδη από την αρχαιότητα και η μουσταλευριά παραμένει γλυκιά αγαπημένη.
Βράζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά 5 ποτήρια καθαρό μούστο, 1 ποτήρι αλεύρι σταρένιο, 1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι χοντρό, 2 κουταλιές σούπας μέλι, λίγη κανέλα, μερικά κανελογαρίφαλα και 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μουσταλευριά.
Μόλις είναι έτοιμη, τη μοιράζουμε σε μπολ ή γυάλινα πιατάκια και γαρνίρουμε με καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα ή κουκουναρόσπορο.
Από τη Νίκη Μηταρέα