ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη
Υλικά
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- ½ κιλό χοιρινό λαιμό σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι
Εκτέλεση
Mουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 1 ώρα περίπου. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Pίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τους γίγαντες που έχουμε σουρώσει καθώς και τα καρότα, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι, μπούκοβο και τον πελτέ. Aνακατεύουμε απαλά. Σε τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Από τη Nίκη Μηταρέα