ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 2-3 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
Για τη μαρινάδα
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1 πρέζα κύμινο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα ταχίνι
- 4 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας λεμόνι
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο και τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπουκιές, το προσθέτουμε στο μπολ και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες μέσα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βγάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες από τον φούρνο, τις γεμίζουμε με το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες συνοδεύοντας με τη σάλτσα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ