Μελιτζάνα γεμιστή με μαριναρισμένο κοτόπουλο και ταχίνι

30.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 2-3 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος

Για τη μαρινάδα

  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ταχίνι

  • 4 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας λεμόνι
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο και τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπουκιές, το προσθέτουμε στο μπολ και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες μέσα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βγάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες από τον φούρνο, τις γεμίζουμε με το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ