Save the day trend: Το πιο υγιεινό lifestyle hack που έχουμε δει τελευταία

Save the day trend: Το πιο υγιεινό lifestyle hack που έχουμε δει τελευταία
ΠΗΓΗ:@shestyledwhat
Η νέα τάση του TikTok που προωθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Κάθε πρωί, βάζεις στόχο να έχεις μια παραγωγική και γεμάτη ημέρα: να απαντήσεις σε email, να προλάβεις προθεσμίες, να διεκπεραιώσεις οικιακές υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα να φροντίσεις την οικογένειά σου, να απολαύσεις έναν matcha latte και να βρεις χρόνο για λίγη γυμναστική. Παρ’ όλα αυτά, με τις τάσεις σου να λειτουργείς σε «αυτόματο πιλότο», το 7 το πρωί γίνεται 7 το απόγευμα, και στο τέλος της μέρας ίσως έχεις μόνο έναν ατημέλητο κότσο να σε συντροφεύει. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσες να σώσεις τη μέρα σου, αφιερώνοντας μόλις πέντε με δέκα λεπτά για κάτι που σου φέρνει ευχαρίστηση; Το TikTok έχει την απάντηση, η τάση «Save the Day» μπορεί να αλλάξει εντελώς την οπτική σου και να βελτιώσει άμεσα τη διάθεσή σου.

Η ιδέα προέρχεται από την transformation coach, Trina Merz, και έχει κερδίσει πάνω από 3,7 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, με πολλούς να την υιοθετούν ως τρόπο για να ανακτήσουν τον έλεγχο μιας χαοτικής ή αγχωτικής ημέρας. Αν νιώθεις ότι η μέρα σου ξεφεύγει και δεν κάνεις τίποτ'άλλο πέρα να δουλεύεις, μπορείς να το «σώσεις» αφιερώνοντας λίγα λεπτά για κάτι που σε ευχαριστεί. Αν θέλεις να μάθεις πώς να το κάνεις αυτό και ποια είναι τα οφέλη του, διάβασε παρακάτω.

Τι είναι το «Save the Day»;

Το «Save the Day» αφορά το να κάνεις μια μικρή πράξη που θα ανακτήσει τη μέρα σου και θα σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη. Σε μια αγχωτική, πολυάσχολη ή ακόμα και βαρετή ημέρα, μπορείς να αφιερώσεις μόλις 10 λεπτά για να κάνεις κάτι ευχάριστο που θα αλλάξει τη ροή της μέρας και θα βελτιώσει τη διάθεσή σου. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι, να διαβάσεις λίγες σελίδες από ένα βιβλίο ή να κάνεις μια μικρή βόλτα. Το σημαντικό είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου, έστω και για λίγο, ώστε να νιώσεις ότι έχεις κάποιον έλεγχο στη μέρα σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εφαρμόσεις αυτή την πρακτική: Μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου ρόμπα και μια μάσκα προσώπου, να σταματήσεις σε έναν φίλο για να μιλήσετε ή ακόμα και να αγοράσεις στον εαυτό σου λίγα λουλούδια. Το σημαντικό είναι να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και σε ηρεμεί, ώστε να ανακτήσεις τη διάθεσή σου και να νιώσεις καλύτερα για το υπόλοιπο της ημέρας.

@breatheintransformation Save the day. Everyday. #savetheday #careeradviceforwomen #corporategirlies #stressrelief ♬ original sound - trina 🕊️ grind → ease

Τα οφέλη του «Save the Day»

1. Σε βοηθάει να θέσεις προθέσεις

Το «Save the Day» μπορεί να γίνει μια καθημερινή πρόκληση, ρωτώντας τον εαυτό σου κάθε πρωί: Πώς θα σώσω τη μέρα σήμερα; Τι είναι αυτό που θέλω να κάνω για να νιώσω καλύτερα; Αυτή η απλή πράξη μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις μια παύση και να επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητές σου στη μέση της ημέρας, όταν όλα φαίνονται να κινούνται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι ένας τρόπος να φέρεις την προσοχή σου σε αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή, και όχι σε ό,τι σου επιβάλλεται από τις υποχρεώσεις της ημέρας.

2. Ενισχύει την ευγνωμοσύνη και την παρουσία σου

Ακόμα και οι πιο απλές δραστηριότητες, όπως ένας περίπατος, ένα ζεστό ρόφημα ή μερικές σελίδες από ένα καλό βιβλίο, μπορούν να αλλάξουν την προοπτική σου σε δύσκολες μέρες. Αυτές οι στιγμές σε ενθαρρύνουν να είσαι παρών και να εκτιμήσεις τις μικρές χαρές της ζωής, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το άγχος και τις προκλήσεις. Μέσα από αυτές τις πράξεις, δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να επιβραδύνει και να ξαναβρεί την ηρεμία του.

3. Σε βοηθάει να βάλεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου

Μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητα και την κουλτούρα της συνεχούς παραγωγικότητας, συχνά ξεχνάς να φροντίσεις τον εαυτό σου. Το «Save the Day» σου υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου, χωρίς να χρειάζεσαι την έγκριση ή την επιβεβαίωση κάποιου άλλου. Όταν αφιερώνεις χρόνο για κάτι που σε ευχαριστεί, δημιουργείς μια βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό σου και βελτιώνεις την ευημερία σου συνολικά.

4. Σε προετοιμάζει για τις δύσκολες στιγμές

Η πρακτική αυτή μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς καλύτερα για τις δύσκολες μέρες. Όταν το «Save the Day» γίνεται συνήθεια, μαθαίνεις να αναγνωρίζεις ότι οι δύσκολες στιγμές είναι προσωρινές και μπορείς να εστιάσεις στο πώς θα αντιδράσεις. Αντί να αφήνεις μια κακή μέρα να σε καταβάλλει, μπορείς να επιλέξεις μια μικρή δράση που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά.

Πώς να δοκιμάσεις το «Save the Day»

1. Σκέψου απλά

Το «Save the Day» είναι τόσο απλό όσο το κάνεις εσύ. Δεν χρειάζεται να είναι μια μεγάλη ή χρονοβόρα διαδικασία, ούτε κάτι που απαιτεί πολλά χρήματα. Το σημαντικό είναι να βρεις μικρές, απλές πράξεις που σε κάνουν να νιώθεις καλά και μπορείς να τις ενσωματώσεις εύκολα στην καθημερινότητά σου.

2. Κάνε καθημερινά μικρά πράγματα που θα σε γεμίζουν

Κάθε πρωί, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα μέσα στη μέρα. Μπορεί να είναι ένα μικρό διάλειμμα για να περπατήσεις, μερικά λεπτά ησυχίας για διαλογισμό ή οποιαδήποτε άλλη πράξη σε γεμίζει. Άλλαξε τις προτεραιότητες σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι ανάγκες σου μπορεί να αλλάξουν.

3. Βρες έναν φίλο

Κάνε την πρόκληση «Save the Day» μαζί με έναν φίλο. Μπορείς να ελέγχετε ο ένας τον άλλο, να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας και να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο να βρείτε τρόπους για να «σώσετε» τη μέρα σας. Έτσι, θα έχεις έναν επιπλέον λόγο να το κάνεις, ειδικά όταν περνάς μια δύσκολη στιγμή.

Το σημαντικό είναι να θυμάσαι πως ακόμη και οι μικρές στιγμές αυτοφροντίδας μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη διάθεσή σου και στην ευεξία σου συνολικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.10.2024 - 16:43