Γιορτή της μητέρας: 5 σκέψεις που έρχονται στο μυαλό μας αυτόματα αυτή τη μέρα

12.05.2024
Γιορτή της μητέρας: 5 σκέψεις που έρχονται στο μυαλό μας αυτόματα αυτή τη μέρα
Μητέρα, η πρώτη φωνή που ακούει κανείς και η τελευταία σκέψη που κάνει πριν «φύγει». Από εκεί ξεκινούν κι εκεί καταλήγουν όλα, και τα καλά και τα άσχημα.

Με αφορμή τη σημερινή γιορτή, καταγράφουμε μερικές σκέψεις και συναισθήματα που έρχονται στο μυαλό και την καρδιά μας κάθε φορά που ακούμε τη λέξη αυτή.

Ευγνωμοσύνη: Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια όμορφη ευκαιρία να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για όλη την αγάπη, τη φροντίδα και τις θυσίες που κάνουν οι μαμάδες μας καθημερινά. Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τον τεράστιο αντίκτυπο που (είτε θέλουμε είτε όχι) έχουν στη ζωή μας και να δείξουμε εκτίμηση για ό,τι κάνουν - όσοι έχουν ακόμη την ευκαιρία, δηλαδή, και έχουν τη χαρά να έχουν ακόμη κοντά τους τις μαμάδες τους.

Τρεις διαφορετικές "κατηγορίες" μητέρας που, τελικά, είναι το ίδιο και το αυτό

Εορτασμός: Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια γιορτή της μητρότητας σε όλες τις μορφές της. Είτε πρόκειται για τις δικές μας μητέρες, για γιαγιάδες ή άλλες μητρικές φιγούρες στη ζωή μας, είναι μια ημέρα για να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε τις ιδιαίτερες γυναίκες που έπαιξαν τόσο σημαντικούς ρόλους στη διαμόρφωση αυτού που είμαστε. Ας τους δώσουμε μία από τις χαρές που περιμένουν με μία έξτρα αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα λουλούδι, ένα «Σ' αγαπώ».

Συμπόνια: Για κάποιους, η Ημέρα της Μητέρας μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος, ειδικά για όσους έχουν χάσει τις μητέρες τους ή που μπορεί να έχουν τεταμένες σχέσεις μαζί τους. Είναι σημαντικό να προσεγγίσεις την ημέρα με συμπόνια και ευαισθησία, αναγνωρίζοντας ότι η εμπειρία όλων μας με τη μητρότητα δεν είναι η ίδια και παρέχοντας υποστήριξη σε όσους μπορεί να δυσκολεύονται συναισθηματικά. Και θυμήσου πως δεν υπάρχουν λάθος συναισθήματα. Ό,τι νιώθει κανείς έχει νόημα τη στιγμή που το νιώθει, αρκεί να το αντιμετωπίζει με υγεία.

Πώς η σχέση σου με τη μητέρα σου αλλάζει με τα χρόνια

Εσωτερικός προβληματισμός: Η Ημέρα της Μητέρας μπορεί επίσης να είναι μια στιγμή για «ζύγισμα», σκεφτόμενοι τις σχέσεις που έχουμε με τις μητέρες μας και τις αναμνήσεις που έχουμε μοιραστεί. Είναι μια ευκαιρία να αγαπήσουμε τις στιγμές που ζήσαμε μαζί και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε και να καλλιεργούμε αυτές τις σχέσεις.

Γιορτή της μητέρας: 4 φάσεις που έχει περάσει σίγουρα η σχέση με τη δική σου (εκτός από τα 40 κύματα!)

Αυτοφροντίδα: Εν μέσω των εορτασμών, η Ημέρα της Μητέρας μπορεί επίσης να είναι μια προτροπή για τις ίδιες τις μητέρες να δώσουν κάποια προτεραιότητα στον εαυτό τους, στην υγεία τους σε κάθε επιπεδο, καθώς είθισται να βάζουν πάντα πρώτα τους άλλους και μετά τους εαυτούς τους. Είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσουν λίγο και ίσως να ασχοληθούν με δραστηριότητες που τους φέρνουν χαρά και αναζωογόνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.05.2024 - 18:07