Όλα τα μυστικά για υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι

Όλα τα μυστικά για υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Αυτά τα tips θα σε σώσουν!

Καλοκαίρι και ωραία μαλλιά συνήθως δεν πάνε μαζί και θα σου πω αμέσως τον λόγο. Λέμε ένα μεγάλο ναι στα φυσικά σγουρά μαλλιά που αγαπούν το αλάτι της θάλασσας (στιλιζάρονται ονειρικά οι μπούκλες), τα ωραία μακριά και λαμπερά μαλλιά και το φυσικό ξάνοιγμα που δημιουργείται σε αυτά από τον ήλιο, αλλά τι γίνεται με την υγρασία, το έντονο φριζάρισμα, το πιο λιπαρό μαλλί λόγο του ιδρώτα και τις πιο «άγριες» που προκύπτουν από τις βουτιές μας στη θάλασσα;

Ωραίο το καλοκαίρι, αλλά το μαλλί μας έχει αντίθετη άποψη. Το μαλλί αυτούς τους μήνες ταλαιπωρείται αρκετά και χρειάζεται επιπλέον περιποίηση και ενυδάτωση για να το διατηρήσουμε υγιή και λαμπερό. Για να το επιτύχεις αυτό δες 4 tips για άψογα ενυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι.

{https://www.tiktok.com/@amberpot/video/7361412760556653856?lang=en&q=summer%20hair%20care%20routine&t=1719409916103}

Μην ξεχνάμε ότι ο ήλιος είναι τόσο επιβλαβής για το δέρμα, όσο και για τα μαλλιά και είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στην τρίχα και αλλοίωση του χρώματος, ειδικά στα βαμμένα μαλλιά. Μη σκάς όμως. Μπορείς να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα στις διακοπές και όλο το καλοκαίρι και εδώ θα μάθεις όλα τα μυστικά.

Προστασία από τον ήλιο

Όπως ανέφερα και πριν ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη φθορά και την αφυδάτωση της τρίχας είναι ο ήλιος. Γι’ αυτό τα μαλλιά σου χρειάζονται να τα προστατέψεις από αυτόν. Μπορείς είτε να φοράς κάποιο μαντήλι ή καπέλο που θα τα καλύπτει είτε να αγοράσεις κάποιο αντηλιακό μαλλιών που θα εφαρμόζεις στα μαλλιά σου πριν βγεις απ'το σπίτι. Ναι, ναι, όχι μόνο στην παραλία, αλλά και στην καθημερινότητά σου χρειάζεται το αντηλικό μαλλιών.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη και το καλοκαίρι, γι' αυτό μην ξεχνάς να βάζεις conditioner και μάσκες μαλλιών συχνά. Τα leave-in conditioners θα σου φανούν πολύ χρήσιμα στις διακοπές.

Σωστά haircare προϊόντα

Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν UV φίλτρα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και που είναι parabens-free και χωρίς σιλικόνες, που θα προστατεύσoυν αποτελεσματικά τα μαλλιά σου.

Μην λούζεσαι συχνά

Απόφυγε να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου καθώς το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει τριβή, ξηρότητα και σπάσιμο στην τρίχα, κάνοντάς τα πιο εύθραυστα. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να αποφεύγεις και το συνεχές χτένισμά τους, το οποίο ιδανικά πρέπει να γίνεται σε βρεγμένα και όχι στεγνά μαλλιά σε αντίθεση με ό, τι ισχύει γενικότερα.

{https://www.tiktok.com/@gurululu/video/7250581010721672490?lang=en&q=summer%20hair%20care%20&t=1719409990881}