Κάτι γερασμένα παλικάρια

10.01.2008
Κάποτε ήταν σύμβολα του σεξ και καμία γυναίκα δεν μπορούσε να τους αντισταθεί. Ο χρόνος, όμως, άφησε τα σημάδια του στο πρόσωπο και το κορμί τους, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Το ΛΟΙΠΟΝ σας παρουσιάζει πώς ήταν και πώς έγιναν μερικοί από τους μεγαλύτερους γόηδες της διεθνούς σόουμπιζ. από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Ρίτσαρντ Γκιρ
Ο άλλοτε «Αmerica gigolo» Ρίτσαρντ Γκιρ έχει γίνει πλέον ένας γοητευτικός 60άρης παρά τα περιττά κιλά του. Η αρχική του κατεύθυνση ήταν προς τη Φιλοσοφία, μιας και είχε ξεκινήσει σπουδές που σύντομα εγκατέλειψε για χάρη της τέχνης. Το όνομά του συζητήθηκε έντονα όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αmerican gigolo», με την οποία καθιερώθηκε στον κινηματογράφο. Ο γάμος του με το top model Σίντι Κρόφορντ το 1991 ήταν ίσως η μοναδική άτυχη στιγμή για τον Ρίτσαρντ, αφού χώρισαν 4 χρόνια αργότερα. Το 2000 η σχέση του με την ηθοποιό Κάρεϊ Λόουελ του χάρισε τον αγαπημένο του γιο. Δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη το σινεμά, ενώ παράλληλα κάνει δωρεές σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η «Survival Ιnternational». Επίσης, χρηματοδοτεί έρευνες για την καταπολέμηση του AIDS και έχει ιδρύσει το «Τhe Gere Foundation», για την υποστήριξη των θυμάτων από πολέμους και φυσικές καταστροφές και κυρίως των Θιβετιανών, με στόχο να ανακτήσουν την αυτονομία τους.

Ρότζερ Μουρ
«Μy name is Bond, James Βond»! Έτσι συστηνόταν ο Ρότζερ Μουρ όταν ενσάρκωνε τον κινηματογραφικό ήρωα Τζέιμς Μποντ, τον πράκτορα 007, και οι γυναικείες καρδιές χτυπούσαν σε δυνατούς ρυθμούς. Θεωρούνταν ως ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές του Χόλιγουντ, ενώ έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «σερ» στην πατρίδα του, την Αγγλία. Πλέον έχει εγκαταλείψει τα κινηματογραφικά πλατό και κάνει μόνο επιλεκτικές εμφανίσεις, αν και δεν αρνείται ποτέ να εμφανιστεί κάπου όταν πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό. Μάλιστα, η προσφορά του μέσω της UNICEF θεωρείται πολύτιμη και σχετικά πρόσφατα απέκτησε και το δικό του άστρο στη Λεωφόρο της Δόξας.

αρνολντ Σβαρτσενέγκερ
Ο σημερινός κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξεκίνησε την πορεία του από τα κινηματογραφικά πλατό ως ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές σε ταινίες δράσης χάρη στο καλοσμιλεμένο σώμα του. Ο «Κόναν ο βάρβαρος», όμως, είχε πολλές φιλοδοξίες και μετά το γάμο του με τη Μαρία Σράιβερ, μέλος της οικογένειας Κένεντι, το γύρισε στην πολιτική, όπου για άλλη μια φορά, όπως έκανε και στις ταινίες του, κατατρόπωσε τους αντιπάλους του και έγινε κυβερνήτης.

Πιρς Μπρόσναν
Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Πιρς Μπρόσναν θα υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ρότζερ Μουρ, τον Σον Κόνερι και τον Τίμοθι Ντάλτον, όλοι είχαν πει ότι ο ρόλος τού πάει γάντι! Ο ιρλανδικής καταγωγής Τίμοθι επιλέχθηκε δύο φορές από το περιοδικό «Ρeople» στους «50 πιο όμορφους άντρες» του κόσμου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υιοθέτησε τα παιδιά της πρώτης του συζύγου Κασσάνδρα Χάρις όταν το 1986 πέθανε ο πατέρας τους.

Κλιντ Ιστγουντ
Ο «Βρόμικος Χάρι», τον οποίο υποδύθηκε αριστουργηματικά ο Κλιντ Ίστγουντ, έγινε σήμα κατατεθέν του ηθοποιού και είχε την απόλυτη απήχηση στο κινηματογραφόφιλο κοινό. Γεννήθηκε στις 31 Μαϊου του 1930 στο Σαν Φρανσίσκο. Αποφοίτησε από το Oakland Technical High School το 1948, γράφτηκε στο Seattle University για να σπουδάσει μουσική, στη συνέχεια κατατάχτηκε στις ειδικές δυνάμεις, το 1950, και μετά σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο L.A. City College, όπου όμως δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Έκανε το ντεμπούτο του με την ταινία «Revenge Of The Creature», το 1955. Αυτό που τον έκανε γνωστό και πλούσιο ήταν η συμμετοχή του στη σειρά «Rawhide», το 1959, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστός για τη συμμετοχή του σε ταινίες γουέστερν. Έχει κερδίσει πέντε Χρυσές Σφαίρες και δύο βραβεία Όσκαρ για το «Unforgiven».

Ροντ Στιούαρτ
«Do u think Im sexy» τραγουδούσε στα 80s ο Ροντ Στιούαρτ και το κοινό χοροπηδούσε χορεύοντας ντίσκο. Στο Σκοτσέζο Ροντ είναι έντονα πλέον τα σημάδια του χρόνου, αφού διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του. Αρχικά ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, όμως σύντομα τον κέρδισε η μουσική. Ο βίος του ήταν πάντα πολυτάραχος και ανάμεσα στις κατακτήσεις του συγκαταλέγονται μερικές από τις ομορφότερες γυναίκες, όπως η Μπριτ Έκλαντ και το μοντέλο Κέλι Έμπεργκ. Έχει κάνει τρεις γάμους, τον πρώτο με την Αλάνα Χάμιλτον, το δεύτερο με τη Ρέιτσελ Χάντερ και τον τρίτο, το 2005, με την Πένι Λάνκαστερ.