Δυναμικό comeback με Φοίβο

10.01.2008
Χριστούγεννα στην Κύπρο μαζί με τον Διονύση Σχοινά και το μικρό τους γιο Δημήτρη έκανε φέτος η Καίτη Γαρμπή.

Χριστούγεννα στην Κύπρο μαζί με τον Διονύση Σχοινά και το μικρό τους γιο Δημήτρη έκανε φέτος η Καίτη Γαρμπή. Η τραγουδίστρια έμεινε αρκετές μέρες στη Μεγαλόνησο, καθώς τραγούδησε παραμονή Χριστουγέννων στον εντυπωσιακό πολυχώρο του «Μonte Caputo» στη Λεμεσό. Στον ίδιο χώρο η γνωστή τραγουδίστρια υποδέχθηκε και το 2008, ενώ την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου πέταξε για μια συναυλία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η νέα χρονιά σηματοδοτεί για την Καίτη μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα της. Ο δίσκος «18 χρόνια live» αποτελεί την τελευταία της συνεργασία με την εταιρεία από την οποία έγινε ευρέως γνωστή, τη Sony-BMG, αφού, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες τα μουσικά δρώμενα, η Καίτη Γαρμπή τα τελευταία χρόνια ένιωθε παραμελημένη από την εταιρεία της. Η Sony δεν έδειχνε να υπολογίζει και τόσο στο άλλοτε «χρυσό κορίτσι της ελληνικής δισκογραφίας», ωστόσο και η ίδια η τραγουδίστρια είχε κάνει κάποιες λάθος επιλογές που της στοίχισαν στις πωλήσεις των CD της και κατά συνέπεια στις ζωντανές εμφανίσεις της.

Με το νέο έτος όμως όλα αυτά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας... Η «Καιτούλα», όπως την αποκαλούν οι θαυμαστές της, ετοιμάζει δυναμικό δισκογραφικό comeback, που θα έχει την υπογραφή του Φοίβου και της Ηeaven. Είναι γνωστό πως συνθέτης και τραγουδίστρια αποτέλεσαν το πιο δυνατό εμπορικό δίδυμο των 90s. Ο δίσκος «Αρχίζω πόλεμο» ήταν ο όγδοος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, με περισσότερα από 160.000 αντίτυπα, ενώ ακολούθησαν οι «Ευαισθησίες» με 140.000 αντίτυπα.

Ο «Μίδας των σουξέ», όπως αποκαλούν το σούπερ επιτυχημένο δημιουργό, ποτέ δεν ξέχασε ότι οφείλει μέρος της σημερινής δύναμής του στην Καίτη. Έτσι, όταν η τραγουδίστρια συμμετείχε πριν από δύο χρόνια στην κριτική επιτροπή του «Fame Story», o «πάγος» που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους έσπασε, με αποτέλεσμα να συζητήσουν το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν, φυσικά, η Καίτη να αλλάξει εταιρεία, κάτι που, αν δεν έγινε μέχρι τώρα, θα γίνει στους επόμενους μήνες. Όπως λέγεται, υπάρχει ήδη προσύμφωνο συνεργασίας. Μάλιστα, φήμες λένε πως το γεγονός αυτό ήταν η αιτία της λήξης της συνεργασίας της Έλλη Κοκκίνου με τη Heaven και η ένταξή της στη συνέχεια στο δυναμικό της Sony-ΒΜG. Άλλωστε, στη Heaven υπέγραψε πρόσφατα και ο Διονύσης Σχοινάς, ο οποίος λέγεται πως την ερχόμενη άνοιξη θα κυκλοφορήσει και αυτός CD single με τραγούδια του Φοίβου.

Άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με το μουσικοσυνθέτη λένε πως ο Φοίβος είχε πάντα στο συρτάρι του κάποια τραγούδια που θα ήθελε να τραγουδήσει μόνο η Γαρμπή και αυτό θα γίνει μετά το Μάρτιο, οπότε και η δημοφιλής τραγουδίστρια θα έχει ολοκληρώσει την περιοδεία της με τον Διονύση και τον Χρήστο Πάζη σε ΗΠΑ και Καναδά.

Τo νέο CD της με τα τραγούδια του Φοίβου αναμένεται στα δισκοπωλεία το επόμενο καλοκαίρι και αυτός ήταν ο λόγος που η τραγουδίστρια δεν ήθελε φέτος να εμφανιστεί σε κάποιο νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, αν και λέγεται πως ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με γνωστό επιχειρηματία για τη θερινή περίοδο. Μάλιστα, ακούγεται πως στο πλευρό της θα έχει τον Θάνο Πετρέλη, ένα από τα αγαπημένα νέα ταλέντα του Φοίβου. Γ.Π.