Αντιγόνη Δρακουλάκη: Πρώτα ο Γιάννης, μετά ο Λουκάς

10.12.2009
Στα «Μυστικά της Εδέμ» έχει ακόμα πολύ δρόμο η Νόρα (Αντιγόνη Δρακουλάκη) για να ψήσει τον Λουκά (Παναγιώτης Πετράκης) να γίνουν ερωτικό ζευγάρι. Όμως, στο θέατρο «Γκλόρια» στο «Στραβόξυλο» και στη ζωή της το βάζει το νυφικό! Η όμορφη ηθοποιός έχει βρει το γιατρό της καρδιάς της και σύντομα παντρεύεται. Για όλα αυτά μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ αποκαλύπτοντας τον αληθινό της έρωτα αλλά και τι θα γίνει με το τηλεοπτικό της «Μελαχρινάκι» και το νέο σκοτεινό αντίζηλο, που ήρθε με άγριες διαθέσεις!

Από τη Σίσσυ Μενεγατου

Πώς νιώθεις που με το ρόλο της Νόρας στα «Μυστικά της Εδέμ» σε ξέρει σχεδόν όλος ο κόσμος;

«Δεν μ’ απασχολεί ότι με ξέρει ο κόσμος. Αυτό που με ευχαριστεί και με αναπτερώνει είναι ότι με σταματάνε στο δρόμο και μου συμπεριφέρονται με έναν τρόπο πολύ φιλικό, παιχνιδιάρικο, μου κάνουν πλάκα και γελάμε συνέχεια».

Μόνιμη ερώτησή τους είναι «θα τα φτιάξετε με τον Λουκά»;

«Ακριβώς. Όμως μου λένε και άλλα χαριτωμένα, όπως ?τι κάνεις στο Μελαχρινάκι?, όπως αποκαλώ χαϊδευτικά τον Λουκά, ?τι θα γίνει με αυτό το παιδί και πόσο σε βασανίζει? και άλλα τέτοια ωραία».

Ο κόσμος θέλει να σας δει ερωτικό ζευγάρι με τον Λουκά, να ανεβαίνετε τα σκαλιά της εκκλησίας.

«Εγώ τι φταίω;». (γέλια.)

Τον θέλεις κολασμένα τον Λουκά και εκείνος σε θέλει, αλλά δεν το ξέρει ακόμα...

«Νομίζω ότι το θέλει και η ζωή πια να είμαστε μαζί».

Ο Παναγιώτης Πετράκης μου είχε πει σε συνέντευξή του ότι αυτοί οι δύο είναι πλασμένοι για να είναι μαζί, αλλά φοβάται πως αν τα φτιάξουν, θα πάψει αυτή η γοητεία που έχουν ως ζευγάρι, αυτή η κόντρα, το ερωτικό παιχνίδι και θα γίνουν ένα τετριμμένο ζευγάρι...

«Ο Λουκάς και η Νόρα δεν θα γίνουν ποτέ ένα τετριμμένο ζευγάρι. Γιατί και οι δύο είναι περίεργες προσωπικότητες, εγωιστές και πολύ μαχητές στη δουλειά τους. Ακόμα κι αν είναι μαζί, θα διατηρήσουν την ατομικότητά τους και πάλι θα έχουν κόντρες. Εγώ θα ήθελα να είναι μαζί».

Πάντως, ως Νόρα έλκεις τα κακά παιδιά. και δεν εννοώ τον Λουκά, γιατί τώρα ήρθε ο Δημήτρης Μπέλος (Στέλιος Καλαθάς). Την ξαναπατάει η Νόρα;

«Όχι, μην ανησυχείτε. Για τη Νόρα δεν υπάρχει άλλος εκτός από τον Λουκά. Υπήρξε ο Στέλιος, που ήταν μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση, αλλά μετά τον Στέλιο και με την έλευση της Νταίζης νομίζω ότι η Νόρα εστιάζει στη μεγάλη της ερωτική "πληγή", που είναι ο Λουκάς. Δεν πιστεύω ότι θα ερωτευτεί τον Δημήτρη».

Ξέρω ότι ο Δημήτρης θα σε πολιορκήσει έντονα, αλλά είναι πολύ σκοτεινός τύπος, δάκτυλος του Στέφανου (Αλέξανδρος Σταύρου).

«Ναι, και σε ποια θα ερχόταν... σε μένα. Νομίζω όμως ότι τώρα θα ανασκουμπωθεί ο Λουκάς».

Βλέπουμε ότι η Νόρα παρόλο που είναι πολύ δυναμική στα επαγγελματικά της, στη ζωή της ενώ αγαπάει τον Λουκά, δεν τον διεκδικεί. Γιατί;

«Γιατί είναι πολύ εγωίστρια κι αυτή. Επίσης είναι μια δυναμική αυτοδημιούργητη γυναίκα και δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνει».

Δηλαδή, στα προσωπικά της είναι old fashioned γυναίκα και περιμένει από τον Λουκά να κάνει την αρχή;

«Ναι, σίγουρα. Αυτός είναι το αρσενικό».

Εσύ τι πιστεύεις;

«Είμαι της ίδιας άποψης. Νομίζω ότι στα μεγάλα "θέλω" πρέπει να γίνει αυτό. Να σε κυνηγήσει και να σε κατακτήσει ο άντρας. Πιστεύω ότι η Νόρα περιμένει από τον Λουκά να εκδηλωθεί πρώτος. Τώρα ότι μπορεί μετά να τον αρπάξει και να τον ρίξει στο κρεβάτι μην το αποκλείετε».

Όμως και στο «Στραβόξυλο» του Ψαθά που παίζετε με τον Δημήτρη Πιατά στο θέατρο «Γκλόρια» βρίσκεσαι ανάμεσα σε δύο άντρες...

«Ναι και ήταν μια τρομερή πρόκληση, γιατί είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που βλέπετε στο σίριαλ. Η παράσταση είναι σαν ένα μουσικό κουτί που ξεδιπλώνεται και έχει πολύ νοσταλγικές μουσικές. Μου θυμίζει οικογενειακό άλμπουμ και είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να δούμε άλλες εικόνες νοσταλγώντας παλιά Αθήνα. Η Καίτη που υποδύομαι είναι πολύ μοντέρνα για την εποχή της. Πράγματι φλερτάρει με δύο άντρες. Ο ένας είναι ο Κωστάκης (Γρηγόρης Σταμούλης) και ο άλλος ο Πετράκης (Τάκης Παπαματθαίου). Τελικά, παντρεύομαι τον Κωστάκη, που ?μιλάει? πιο πολύ στην καρδιά μου».

Και στη ζωή σου ακολουθείς την καρδιά σου και αυτή την περίοδο βρίσκεσαι σε «πυρετό» προετοιμασιών γιατί το Φεβρουάριο παντρεύεσαι...

«Ναι, θα το κάνω κι αυτό». (γέλια.)

Γάμος λοιπόν, με κουμπάρο τον Λουκά;

«Ναι, δυστυχώς. (γέλια.)Επίσης, κουμπάροι μας θα είναι η παιδική μου φίλη, συγγραφέας Κλαίρη Λιονάκη, η οποία ζει μόνιμα στο Παρίσι, αλλά και μία ακόμα, που δεν θα σου την αποκαλύψω».

Ανοιχτός γάμος;

«Ένας λιτός θρησκευτικός γάμος με θέα την Ακρόπολη που λατρεύω, με λίγους δικούς μας ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπάνε».

Έχει χτυπήσει το βιολογικό σου ρολόι για να γίνεις μητέρα;

«Δεν κοιτάζω ρολόγια. Νομίζω ότι όταν είναι να ’ρθει, θα ’ρθει. Και για μένα έχει σημασία κάθε βήμα. Άλλο η σχέση, άλλο ο γάμος, άλλο το παιδί, άλλο η δουλειά».

Τι γυναίκα είναι η Αντιγόνη;

«Είμαι ένα γλυκό αλλά και ορμητικό ποτάμι? Έχω αυτή την αντίφαση μέσα μου. Δηλαδή, εκεί που νομίζεις ότι όλα πάνε καλά βρίσκεσαι μπροστά στον καταρράκτη. Είμαι κι εγώ αρκετά απρόβλεπτη, όπως και η Νόρα».

Κι επειδή έρχονται Χριστούγεννα, θυμάσαι κάποια πιο έντονα;

«Πολλά που τα πέρασα μαζί με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου αλλά και μια Πρωτοχρονιά στο Παρίσι, στη Μονμάρτη, ξένη ανάμεσα σε ξένους. Μου αρέσει όμως περισσότερο να έχω κόσμο στο σπίτι μου και να είμαι με τους φίλους και τις φίλες μου τέτοιες μέρες».

Μαγειρεύεις;

«Όταν χρειαστεί. Όμως, δεν είμαι καλή νοικοκυρά και σ’ αυτό μοιάζω με τη Νόρα. (γέλια.) Αλλά τολμάω να μαγειρεύω φαγητά που δεν ξέρω. Βάζω φαντασία. Κι ευτυχώς οι συνταγές μου πετυχαίνουν, αλλά δεν γίνονται δεύτερη φορά. Να σου αποκαλύψω ότι όλες οι φοβερές γκουρμέ συγκεντρώσεις των "Μυστικών της Εδέμ" γίνονται στο σπίτι μου. Η πιο καλή μαγείρισσα είναι η Γεωργία Γεωργόνη, αλλά όλοι μαγειρεύουμε κάτι. Η Χρύσα Παπά φτιάχνει φοβερά ψωμιά, ενώ εγώ συνήθως το αγαπημένο φαγητό του Λουκά: κοτόπουλο με γάλα καρύδας και μαροκινή σαλάτα».

Και η Νόρα και η Καίτη παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Εσύ το κάνεις αυτό;

«Βεβαία. Αυτό θεωρώ ότι είναι η ζωή. Ποια είναι η ζωή σου αν δεν την φτιάξεις εσύ; Αυτή που σου έχουν δανείσει οι άλλοι;».

Νιώθεις ότι έχεις βρει τη δική σου Εδέμ;

«Θέλουμε πολλά σ’ αυτήν τη ζωή. Δεν θέλουμε λίγα. Θέλουμε κι άλλα. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που είμαι υγιής και είναι κοντά μου άνθρωποι που με αγαπάνε και τους αγαπώ είμαι σε καλό δρόμο».

Είσαι άτομο χαμηλών τόνων. Πόσο έχει αλλάξει τη ζωή σου η μεγάλη δημοσιότητα;

«Τη ζωή μου καθόλου. Εγώ έχω γίνει λίγο πιο αυθάδης μπορώ να σου πω. Μοιάζω όλο και πιο πολύ στη Νόρα, γιατί μου έχει δώσει άλλοθι και κάνω περισσότερη πλάκα χωρίς αναστολές και είμαι πιο "τσαμπουκάς"». (γέλια.)

Έχετε όμως το ίδιο χιούμορ <0x000A>με τη Νόρα?

«Ναι. Είναι κοινό μας στοιχείο. Όμως, τώρα με τη Νόρα έχω "ξεφοβηθεί" και το κάνω χωρίς αναστολές».

Έμαθα ότι έχεις έναν καταπληκτικό σύντροφο, με τον οποίο είστε τρία χρόνια μαζί, είναι χειρουργός και λέγεται Γιάννης Χαλικιάς. Ο έρωτας ήρθε μπαμ και κάτω ή μέσα από φιλία, όπως με τον Λουκά ως Νόρα;

«Αν και αυτά είναι πολύ δικά μας, μπορώ μόνο να σου πω ότι κάτι αντίστοιχο έγινε όπως συμβαίνει και με τον Λουκά στα "Μυστικά της Εδέμ". Δηλαδή και φιλία και κόντρα... Πολλή κόντρα». (γέλια.)