Γιούρι Γκέλερ: "Ενεργειακό μυστήριο η Αθήνα"

29.10.2009
«Δεν είναι τυχαία πόλη η Αθήνα. Κρύβει μεγάλη δύναμη στη γη της, αν και ίσως εσείς δεν το γνωρίζετε, γι’ αυτό και την καταστρέφετε.

«Δεν είναι τυχαία πόλη η Αθήνα. Κρύβει μεγάλη δύναμη στη γη της, αν και ίσως εσείς δεν το γνωρίζετε, γι’ αυτό και την καταστρέφετε. Ξέρετε τι είναι η Ακρόπολη; Το Σούνιο; Ένα ενεργειακό ηφαίστειο είναι η πόλη σας. Ένα ενεργειακό μυστήριο και αποκαλύπτεται μόνο σ’ αυτούς που έχουν διόραση και ένστικτο. Ναι, θα ήθελα να ζήσω εδώ. Έστω για κάποιο διάστημα. Είναι σαν να με φορτίζει μια τεράστια μπαταρία».

Αυτό δήλωνε στο ΛΟΙΠΟΝ πριν από λίγα χρόνια ο διάσημος mentalist Γιούρι Γκέλερ, όταν με τη συνεργασία του περιοδικού «Astra & Όραμα» επισκέφθηκε τη χώρα μας για μία από τις πολλές εντυπωσιακές εμφανίσεις του. Τώρα δείχνει να το πραγματοποιεί. Το χρυσό συμβόλαιό του με τον ΑΝΤ1 θα του επιτρέψει... να φορτιστεί για τουλάχιστον τρεις μήνες. Και μη φανταστείτε να κατασκηνώνει κάτω από την Ακρόπολη ή σε πλαγιά της Πεντέλης, αλλά αντίθετα σε περιβάλλον απόλυτης χλιδής.

Σε υπερπολυτελή σουίτα ξενοδοχείου της Αθήνας, η οποία ?κατά απαίτησή του... βλέπει από τη μια μεριά τον Παρθενώνα, από την άλλη την Πεντέλη και από μια τρίτη προς το Σούνιο. Σχηματίζει δηλαδή ένα περίπου ισοσκελές τρίγωνο και μέσα σ’ αυτό ο διορατικός σταρ θα «ρουφάει» ενέργεια μεγάλης ισχύος (πώς τη μετράει... δεν ξέρουμε!), ώστε να τα βγάλει πέρα με το φόρτο εργασίας.

Γιατί, εδώ που τα λέμε, κινδυνεύει με υπερκόπωση αν ανταποκριθεί στα τόσα αιτήματα για πριβέ συναντήσεις. Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί περίπου 150 ραντεβού με πασίγνωστους σταρ, κοσμικούς και επιχειρηματίες, που στην κυριολεξία «καίγονται» για μια καλή συμβουλή. Ακόμη και παρουσιαστές που είναι εκτός ΑΝΤ1 θέλουν τη συμβουλή του για τα επαγγελματικά τους. Και όσο περνούν οι μέρες, η λίστα μακραίνει, με ονόματα άκρως εντυπωσιακά.

Σας αποκαλύπτουμε κάποιους από αυτούς που θα δούμε on camera: Σπύρος Χαριτάτος, Γιώργος Καραμέρος και Ελεονώρα Μελέτη στην πρεμιέρα της εκπομπής το Σάββατο στις 21:00. Η Τατιάνα Στεφανίδου, που θα ανταποδώσει την πρώτη επίσκεψη του γνωστού mentalist στην εκπομπή της, και η Βίκυ Καγιά λίγο αργότερα.

«Ενεργοποιεί» την πίστη
Γιατί άραγε κάποιος να θέλει να δει τον Γιούρι; Και μη μου πείτε για να μάθει πώς να στραβώνει κουτάλια! Αυτό μπορεί να το πετύχει παρακολουθώντας κι ένα σεμινάριο ή ακόμη και έχοντας ανοιχτή την τηλεόραση στη διάρκεια της εκπομπής του.

Από προηγούμενη εμπειρία μας αλλά και από αφηγήσεις ατόμων που έτυχε να κλείσουν ραντεβού μαζί του ο Γκέλερ «ενεργοποιεί» την πίστη κάποιου με κάποιες τεχνικές (οραματισμού, αυτοΰπνωσης, όπως αναφέρει και στα βιβλία του), ώστε να επιτύχει κάποιο στόχο. Συνήθως επαγγελματικό (είναι σύμβουλος επιχειρήσεων), υγείας (δουλεύει με απεξαρτήσεις από αλκοόλ, τσιγάρο και ουσίες, αδυνάτισμα, χρόνια κόπωση, κατάθλιψη) αλλά και θέματα κακής αυτοεκτίμησης και διαταραγμένων σχέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέσα από τις εκπομπές θα «πετάει» μηνύματα για το κόψιμο του τσιγάρου αλλά και άλλων κακών συνηθειών.

Άλλωστε, ο ίδιος είναι οπαδός του healthy life. Στην πανάκριβη σουίτα του ή στη φιμέ μαύρη λιμουζίνα που θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του έχει ζητήσει να υπάρχουν πάντα φρέσκα φρούτα αλλά και πράσινο τσάι, που καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες.